Bombe fra Lyn

Søndag fikk Lyn sin første serieseier på ti kamper. I går sto de for en av bombene i UEFA-cupen da de slo sterke PAOK Thessaloniki på bortebane.

Dermed begynner Lynspillerne å få igjen litt av den innstillingen som gjorde dem til et fryktet lag i Tippeligaen i fjor.

- Dette var en stor prestasjon, større enn mange aner. PAOK skal være uslåelige på hjemmebane, sier Helgi Sigurdsson til Dagbladet. Han ble matchvinner med en heading i det 39. minutt.

Gledesrop

- Det kom en langpasning, og jeg nikket den inn. Det var nok en liten misforståelse mellom forsvaret og keeperen. Uansett var det deilig. Og det var viktig.

Lyn har vært forfulgt av kriser i hele år. Det har vært opprørsstemning i troppen, og til slutt måtte tidligere trener Teitur Thordarson forlate klubben. Nå er både moralen, selvtilliten og ikke minst humøret på vei opp igjen. Sigurdsson sitter i spillerbussen mens han snakker med Dagbladet, og kommentarene hans blir flere hele tida overdøvet av gledesrop og klappsalver.

- Selvfølgelig hjelper denne seieren på stemningen. Men det har vært god stemning i klubben de siste ukene. Vi vet at vi er et godt lag når vi drar i samme retning, sier han.

Det haglet med skudd og headinger mot Thomas André Ødegaard i Lyn- målet. Men svært godt keeperspill, godt forsvarsspill og en meget god porsjon flaks, sørget for at spillende trener Tommy Berntsen & co kunne reise fra Thessaloniki med et par tær i UEFA-cupens andre runde.

Disiplinert

- Tja, hva som skjedde? Vi slo dem 1- 0. Vi spilte veldig bra, og er disiplinerte. Alle gutta gjør en kjempejobb. Det fungerte helt fra bakerste til fremste mann, så jeg gir all honnør til spillerne, sier Tommy Berntsen til Dagbladet.

- Det er viktig at vi fikk et godt resultat. Men det er enda viktigere at vi fikk spillet til å sitte, sier Berntsen.

- Nå skal dere vel slå dem hjemme også?

- Tja, de trenger bare ett mål. Det kommer til å bli tøft. De har klassespillere i alle ledd.

Først må imidlertid Lyn ta turen til Fosshaugane for å slåss om videre tippeligaspill. Skjebnekampen spilles allerede søndag, og Lyn trenger tre nye poeng for å begynne klatreturen bort fra nedrykksplass.

- Men det blir nok lettere å dra til Sogndal når vi har gjort det så bra her nede, sier Berntsen.

Returoppgjøret mot PAOK spilles på Ullevaal 15. oktober.

HARDE TAK: Helgi Sigurdsson og PAOKs Armand Guy Feutchine i duell.