Bombe mot spansk OL-anlegg

Bare dager før IOC avgjør om Madrid skal få sommer-OL i 2012.

(Dagbladet.no): Den baskiske separatistbevegelsen ETA detonerte i går en bilbombe like utenfor idrettsarenaen La Peineta i Madrid.

Bomben var plassert i en varebil som sto parkert utenfor idrettsanlegget. Like før den detonerte varslet ETA hva som var i ferd med å skje, og folk i nærheten ble evakuert. Ingen kom til skade.


Idrettanlegget der bomben detonerte er tiltenk å være hovedarenaen om Madrid får sommer-OL i 2012.

Olympisk terrorfrykt

De høye herrer i OL-systemet møtes i Singapore om kort tid for å stemme over hvilke søkebyer som får OL i 2012. Valget står mellom London, Paris, New York, Moskva og Madrid. Avgjørelsen faller 6. juli.

Bomben i Madrid kan ødelegge den spanske byens muligheter i OL-konkurransen, og dette kan nettopp være ETAs ønske.

Sikkerhet og terrorfare er blitt et av de viktige område som IOC vektlegger når de skal velge OL-arrangør. Under OL i Atlanta i USA ble en bombe sprengt og krevde menneskeliv. Under OL i Athen nylig var sikkerheten på topp og militære til stedet for å sikre utøvere og publikum.

UNDERSØKELSER: Politiets tekniske åstedsgranskere samler bevis ved to utbrente biler. En telefontips til en avis før smellen avverget at menneskeliv gikk tapt. Foto: AP/SCANPIX
UNDERSØKELSER: Politiets tekniske åstedsgranskere samler bevis ved to utbrente biler. En telefontips til en avis før smellen avverget at menneskeliv gikk tapt. Foto: AP/SCANPIX Vis mer