SØKTE I TIMESVIS: Manchester United og politiet tok funnet av treningsbomben alvorlig, evakuerte stadion og søkte fortsatte søket etter flere bomber i timesvis etter at kampen ble avlyst.Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SØKTE I TIMESVIS: Manchester United og politiet tok funnet av treningsbomben alvorlig, evakuerte stadion og søkte fortsatte søket etter flere bomber i timesvis etter at kampen ble avlyst.Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Bombe-tabben på Old Trafford blir ekstremt kostbar for Manchester United

Refunderer billettene og gir gratis inngang i morgen.

(Dagbladet): Den gjenglemte bombeimitasjonen som forårsaket evakueringen av Manchester Uniteds sesongavslutning mot Bournemouth på Old Trafford i går, er allerede nå blitt en ekstremt dyr tabbe. 

Sent i går kveld sendte Manchester United ut en bekreftelse på at alle som hadde billett til gårsdagens kamp vil få refundert billettene. I tillegg vil alle som hadde billett slippe gratis inn når kampen skal spilles i morgen kveld.

- Vi beklager all ulempe denne avlysningen har medført, og vil samtidig takke deg for tålmodigheten og samarbeidsviljen du viste i dag, skriver billettsjef Sam Kelleher i eposten.

Dyrt
Ifølge BBC innebærer dette en kostnad på tre millioner pund, eller rundt 36 millioner kroner, for Manchester United. Men det er ikke sikkert det ender der. 

Den mistenkte bomben viste seg altså å være en treningsanordning som var brukt under en øvelse utført av et privat vaktselskap på Old Trafford onsdag. Tapet fast på baksiden av et rør inne på et av toalettene på stadion, var det ingen som hadde meldt den savnet før en av vaktene på Old Trafford oppdaget den tjue minutter før avspark.

Ifølge en pressemelding fra politikommisjonæren i Manchester, Tony Lloyd, skal ansvaret for det han kaller en fiasko plasseres. 

- Det er skandaløst at dette har funnet sted og en full gjennomgang er nødvendig for å fortest mulig finne ut av hvordan dette skjedde, hvorfor, og hvem som skal holdes ansvarlig, skriver Lloyd i den uvanlig krasse pressemeldingen. 

- Denne fiaskoen har forårsaket massive ulemper for supporterne som har kommet fra fjern og nær for å se kampen, kastet bort tida til store mengder politifolk og hærens bombegruppe, i tillegg til å helt unødvendig har satt folk i fare ettersom det ikke er risikofritt å evakuere titusenvis av folk fra en fotballstadion, fortsetter han, ifølge Manchester Evening News

- Det er uakseptabelt at dette i det hele tatt skjedde. 

Advokatmat
På twitter var det mange som fortalte historier om fans som hadde flydd til Manchester fra hele verden for å se denne kampen. For mange av dem er det uaktuelt å komme tilbake til den utsatte kampen i morgen.

I tillegg har de fleste tilreisende betydelige utgifter på toppen av billettene. Hoteller, flybilletter og andre utgifter blir i første omgang ikke refundert av Manchester United, og heller ikke reiseforsikringene vil normalt dekke et arrangement som er avlyst av arrangøren.

- Se for deg de juridiske implikasjonene for vaktselskapet om de gjorde den tabben, tvitret BBC-journalisten Jaqui Oatley før det ble bekreftet at det faktisk var slik det var. 

- Dette blir en fest for advokatene, fastslår en annen. 

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.