Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bømlos Maradona

Hvis du fremdeles har abstinenser etter Maradonas fantastiske dribleserie mot England i VM 1986, finner du kuren her. Ta en tur til Bømlo og se småjentelaget deres i aksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da er du nesten garantert slike utrolige fotballopplevelser et par ganger i hver kamp. Lagets kaptein, Cathrine Dyngvold (14), er et av de største norske fotballtalentene som har vært i aksjon under Norway Cup dette året.

I går kronet hun innsatsen med to mål og en målgivende pasning da Bømlos småjenter slo Hjelset/Kleive i finalen på Ekebergsletta. Det til tross for at hun spilte med et brukket bein i armen.

- Jeg har scoret mellom 25 og 30 mål i Norway Cup i år. Men jeg må kanskje bli litt flinkere til å sentre, sier 14-åringen, som dermed har scoret flesteparten av Bømlos scoringer i klasse V.

36-0 hadde laget i målforskjell før finalen.

I gårsdagens finale fikk publikum se flere Maradona-oppvisninger. To ganger tok hun ballen på egen banehalvdel , slo tunneler og rundet halve motstanderlaget før hun klinte ballen i mål.

Holdt nesten nullen

14-åringen er allerede på kretslaget for 15- og 16-åringer i Hordaland. Men hun har satt seg langt høyere mål enn det:

- Jeg vil gjerne spille på landslaget en gang i framtida.

Bømlo hadde ikke sluppet inn et eneste mål under hele Norway Cup før finalen. Mye takket være forsvarsklippene Christine Nytveit og Julianne Hovland, som utfyller hverandre godt, og keeper Ellen Geitung som reddet alt som kunne reddes.

Men da det gjensto tre minutter av finalen kom Hjelset/Kleives kaptein, Christina Aarseth, alene med keeper. Da sprakk nullen. Men det la slett ingen demper på feiringen.

Vanvittig talent

Bømlo-trener og far til Cathrine, Sigmund Vika, er tydelig stolt av datteren sin, som selvfølgelig ble kåret til finalens beste spiller.

- Cathrine kan nå så langt hun bare vil. Hun har vært et vanvittig talent siden hun kunne gå.

KAMPFAKTA

Finale klasse V

Bømlo- Hjelset/Kleive 3- 1 (1- 0)

Mål Bømlo: Cathrine Dyngvold (2), Merete Vold

Mål Hjelset/Kleive: Christina Aarseth

KJEMPEGOD: Cathrine Dyngvold scoret to fantastiske mål, og la opp til det tredje. Hun ble kåret til finalens beste spiller.