FORTVILTE: Danmarks landslagssjef Åge Hareide måtte se sitt eget lag sløse med sjansene i første omgang. Foto: Paul Greenwood / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
FORTVILTE: Danmarks landslagssjef Åge Hareide måtte se sitt eget lag sløse med sjansene i første omgang. Foto: Paul Greenwood / BPI / REX / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Danmark målløse mot Irland

Bommen som kan koste Hareide og Danmark VM: - For pokker, Sisto

Danmark spilte 0-0 mot Irland i den første playoffkampen.

  • Danmark - Irland 0-0 (0-0)

(Dagbladet): - Vi kan konkludere med at vi har en lang vei å gå hvis vi skal konkurrere med Danmark og Sverige, sa Kjetil Rekdal etter at Norge tapte 2-0 mot Makedonia.

Island har allerede sikret direkte avansement til deres første VM noensinne, mens Sverige imponerte stort i går med 1-0-seier mot Italia.

I kveld var det Åge Hareide og Danmark sin tur til å ta et stort steg mot VM, men dessverre for Hareide og co. ble de hindret av et kompakt Irland og eget sjansesløseri i første omgang.

- Jeg er skuffet over at vi ikke klarer å score. Vi har tre store muligheter. I et så tett oppgjør må vi omsette de sjansene vi har, men vi stoler på at vi klarer å produsere de i Dublin også. Det tror jeg faktisk, for der må de lenger opp på banen. Det vil gi oss enda større muligheter. Der er det nok bedre underlag også, sa Åge Hareide til Max etter kampen.

- For pokker, Sisto

Danmark fikk kampens første store sjanse - og da fikk én til på rappen.

Først klinket Jens Stryger Larsen til på volley, men Darren Randolph slo unna. Andreas Cornelius var først på returen, men skuddet gikk rett i fanget på den kvikke Irland-keeperen.

- Det er en kjempesjanse for Danmark, sa Max' kommentator Asbjørn Myhre.

Etter halvtimen spilt fikk Danmark igjen en gigantisk dobbeltsjanse. Christian Eriksen skjøt fra langt hold, og Randolph ga en farlig retur. Pione Sisto (22) skulle bare styre returen i nettet, men skuddet gikk noen centimeter til sides for mål.

- Ballen faller pladask foran Sisto, men han brenner på det skammeligste, beskrev Ekstra Bladets livekommentator Magnus Dam Nielsen.

Til tross for navn som Lionel Messi, Andrés Iniesta og Luka Modric, er Celta Vigos Sisto den spilleren med flest målgivende i La Liga.

- For pokker, Sisto. Han er bedre til å legge til rette, den kjære AsSisto, skrev Ekstra Bladets Emil Hansen.

Saken fortsetter under.

KJEMPESJANSE: Pione Sisto (i rød trøye til venstre) bommer på en kjempesjanse. Foto: Niall Carson / Pa Photos / NTB Scanpix
KJEMPESJANSE: Pione Sisto (i rød trøye til venstre) bommer på en kjempesjanse. Foto: Niall Carson / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Alene med Schmeichel

Like før pause skulle Irland få sin første store sjanse.

Cyrus Christie sprintet ned høyresida, rundet Stryger Larsen, og forsøkte å chippe ballen over Kasper Schmeichel.

Leicester-keeperen reddet med brystkassa.

0-0 til pause.

«Vi vil ha Bendtner på banen»

Andre omgang var sjansefattigere enn den første.

Fra et fullstappet Parken runget det «Vi vil ha Bendtner på banen» fra publikum.

I det 72. minutt fikk de danske tilskuerne ønsket oppfylt.

- Hareide har hørt folkets bønn! Bendtner kommer inn - og siste går ut!, skrev Ekstra Bladets Magnus Dam Nielsen.

Rosenborg-spissen fikk derimot utrettet lite - i likhet med lagkameratene i andre omgang.

Rett før slutt fikk kom Irlands Shane Duffy og Danmarks Yussuf Poulsen til hver sine småfarlige headinger, men keeperne i begge ender reddet.

- Det er ingen krise for Danmark, men det betyr at det må scores i Irland, oppsummerte Max' kommentator Asbjørn Myhre.

Den kampen spilles førstkommende tirsdag.