Poengdeling mellom Tromsø og Mjøndalen

Bommet på åpent mål: - Helt forferdelig

Innbytter Mikael Ingebrigtsen hadde tidenes sjanse til å ta hjem tre poeng for Tromsø borte mot Mjøndalen, men 22-åringen misset på åpent mål like før slutt.

Oslo  20190422.
Eliteserien i fotball 2019: Mjøndalen- Tromsø. på Consto Arena. Tromsøs Mikael Ingebrigtsen bommer for åpent mål.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20190422. Eliteserien i fotball 2019: Mjøndalen- Tromsø. på Consto Arena. Tromsøs Mikael Ingebrigtsen bommer for åpent mål. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Mjøndalen tok ledelsen på straffe ved Tonny Brochmann før ti minutter var gått, men Onni Valakari utlignet i annen omgang og sikret poengdeling for Tromsø. Minutter før slutt kunne Ingebrigtsen sikret tre poeng for bortelaget, men innbytteren bommet på åpent mål.

- Katastrofe. Helt forferdelig. Jeg er så sur på meg selv. Jeg skal sette den hele tiden. Jeg er jævlig irritert, sa Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.

Han kunne sikret årets andre trepoenger for Tromsø i det som var en kamp med store sjanser begge veier.

- God gammel Championship-fotball. Det gikk fort begge veier og det passer ikke oss bra egentlig. Vi får med oss ett poeng. Vi kunne vært heldige og fått med oss tre, og vi kunne vært uheldige og fått en i ræva på slutten også. To lag som i hvert fall ville vinne, men kvaliteten var vel så som så, sa Tromsøs Morten Gamst Pedersen.

- Vi viser gjennom hele kampen at vi skaper sjanser, men vi scorer ikke på dem. Vi er i hvert fall ikke fornøyde (med ett poeng). Det her en kamp vi skal vinne ti av ti ganger ut ifra hvordan den forløper, sa Mjøndalens målscorer Brochmann.

Straffescoring

Mjøndalens Stian Aasmundsen sendte i vei en stikker i bakrom til hurtigtoget Fredrik Brustad etter ti minutter. Han kom seg foran Juha Pirinen, som svarte med å felle lynvingen innenfor sekstenmeteren. Brochmann sendte straffen midt i mål og sørget for 1-0 til hjemmelaget.

Hjemmelaget var det førende laget i en relativt sjansefattig omgang, og gikk fortjent i garderoben med ledelse.

Etter hvilen kom Mjøndalen til en kjempesjanse, men Sondre Liseth klarte ikke å få ballen i nettet fra kloss hold.

Fire poeng på fire kamper

Fem minutter senere sørget finske Onni Valakari for balanse i regnskapet. Etter en pasning fra landsmann Pirinen, sendte han i vei et skudd fra venstre. Julian Faye Lund i MIF-buret gjorde en slett innsats og lot ballen skli under seg. Den scoringen må 19-åringen ta på sin kappe.

Så kom Liseth til ny sjanse for vertene, men avslutningen fra elleve meter ble blokkert. Returen havnet i beina til målscorer Brochmann, men denne gangen føk ballen over tverrliggeren.

Mjøndalen fikk nok en stor sjanse, men innbytter Alfred Scriven skjøt over fra kort hold kvarteret før slutt. Ti minutter senere burde avgjørelsen ha falt da Tromsø-innbytter Mikael Ingebrigtsen snappet en svak pasning og rundet keeper. På åpent mål satte 22-åringen kula utenfor det åpne målet.

Begge lag står dermed med fire poeng etter like mange kamper.