Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bommet på kritisk stein og sendte Norge ut av OL:
- Jeg vet ikke hva jeg skal si

Også Italia ble for sterke for et svakt norsk lag, og allerede før gruppespillet er ferdig er Norge ute av kampen om en semifinale.

KLUSS: Det har kladdet for de norske curlingherrene i Gangneung. Foto: AP Photo / Natacha Pisarenko / NTB Scanpix
KLUSS: Det har kladdet for de norske curlingherrene i Gangneung. Foto: AP Photo / Natacha Pisarenko / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Italia 4-6

GANGNEUNG (Dagbladet): Det har kladdet for de norske curlingherrene i OL.

Det har blitt tap mot Japan, Canada, Sveits og Storbritannia, og skip Thomas Ulsrud og de andre var avhengige av seier mot Italia for å i det hele tatt holde liv i drømmen om en plass i semifinalen.

Den drømmen lå igjen i biter på isen i curlingarenaen i Gangneung etter at Ulsrud bommet med en kritisk stein i den niende omgangen.

- Skuffa

Etter kampen er det en slagen Ulsrud som svarer når Dagbladet spør hvordan det er å ryke ut allerede før gruppespillet er ferdig.

- Jeg er skuffa. Dette er ikke bra. Vi hadde hatt en ørliten sjanse om vi hadde slått Italia, men det klarer vi ikke. Vi klarer ikke å ta den sjansen vi får i 7. omgang og de tar den lille sjansen de får i 9. Da er det kjørt, sier Ulsrud.

Han peker samtidig på at Norge og Danmark er de eneste lagene i OL som ikke spiller curling på heltid som profflag, og tror at det kan ha vært utslagsgivende den siste uka.

- Jeg tror det. De blir mer stabile. Dette er proffe folk som driver med dette hver dag mens vi jobber fulltid, henter og leverer i barnehage, spiser middag med familien og så kanskje får trent litt.

Også sportssjef i curlingforbundet Pål Trulsen er skuffet.

- Det er skikkelig skuffende. Jeg hadde ikke trodd at vi skulle være ute med en kamp igjen av grunnserien. Kan ikke huske sist. Vet ikke hva jeg skal si. Det er bare skuffende, sier han til Dagbladet.

Få poeng

Italia, som før matchen mot Norge hadde to seiere på åtte forsøk, var allerede ute av dansen om avansement, men aktet ikke å gi Norge en gratis seier.

Etter å ha nullet den første omgangen, trakk italienske Amos Mosaner inn for ett poeng i den andre omgangen, og italienerne var i føringen.

Ulsur utliknet med en sikker sistestein i den tredje omgangen, og da italienerne forsøkte å ta to poeng i den fjerde omgangen, endte det i stedet opp med at Norge stjal et poeng.

Italia nullet også i den femte omgangen, og dermed hadde Norge teten med 2-1 til pause i skjebnekampen.

Kritisk bom

Det ble aldri håndballsifre i dagens oppgjør, men i den sjette omgangen doblet Italia den magre poengfangsten og utliknet, før de stjal ytterligere ett poeng og ledet 2-3 før de tre siste avgjørende omgangene.

Norge svarte igjen med en sistestein som bare var noen få centimeter fra å være for kort, og det var igjen dødt løp.

Men mot slutten av den niende omgang skar det seg helt for Norge. Ulsrud klarte ikke å trekke sin siste stein inn der den skulle, og plutselig lå Italia igjen med tre poeng.

Tross rufsete italiensk spill i den siste omgangen, ble det med ett fattig poeng på Norge som takket for kampen.

Fikk hjelp

I tillegg til seier over Italia, var Norge avhengig av hjelp for å få en eventuell tiebreak-kamp om semifinaleplass.

De var avhengige av at enten Sveits, Storbritannia eller Canada tapte sine kamper, og den hjelpen fikk de.

USA ble for sterke for Sveits i kveldens oppgjør, og etter å ha tapt 4-8 ble sveitserne stående på fem seire.

Men den hjelpen ble fullstendig irrelevant da Italia tok seieren, og Norge er ute av turneringa allerede før møtet med Sverige i morgen tidlig.

OL 2018: I dagens OL-studio skal vi blant annet snakke om den suverene opphentingen i skiskytingsstafetten, og den historiske hockeykampen. Youtube-stjerne Dennis Vareide er dagens gjest, og forteller om morsomme historier fra årets OL i Sør-Korea. Med Tom Stalsberg som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Video: Lise R... Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!