Bommet på straffe

Men Espen «Shampo» Knutsen og resten av Vålerenga imponerte da Storhamar ble slått 5-1 i kveld.

Oslolaget gjorde som de ville i et fullsatt Jordal Amfi i kveld. Øystein Olsen sendte Vålerenga i ledelsen, og sørget også for at hjemmelaget ledet 2-0 etter første periode. Storhamar prøvde å komme tilbake, og sørget for litt spenning igjen da Geir Svendsberget satte pucken opp i nettaket i andre periode.

Men så ble Jordal den reneste Lekegrinda. De 5000 tilskuerne fikk se at Petter Syversen scoret tre ganger i tredje periode, og at Vålerenga dominerte store deler av kampen.

Bommet på straffe

Shampo vartet opp med noen meget gode pasninger, men klarte ikke å score i gjesteopptredenen. Han fikk sjansen på straffe 14 minutter ut i den tredje perioden.

Men pucken traff tverrliggeren og spratt ned på streken. Shampo trodde det var mål og begynte jubelen, men tv-bildene viste at hoveddommer Ole-Stian Hansen hadde helt rett da han slo fast at pucken aldri var over målstreken.

- Jeg trodde straffeslaget var inne, men pucken falt nok ned på streken, sier Shampo til NTB.

Straffemissen la imidlertid ingen demper på feiringen i Jordal Amfi.

- Vi vil se rumpa til Shampo, sang Klanen etter kampen.

- Klart best

Så langt ville ikke hovedpersonen strekke seg, men han var godt fornøyd med norgesbesøket.

- Jeg tror ikke jeg viser rumpa mi. Men dette var kjempemoro. Vi var det klart beste laget, og det kunne fort blitt 10-1, sier Shampo til NRK.

- Jeg gleder meg til å dra til Sverige, men dette var gøy.

- Min egen prestasjon var sånn noenlunde. Jeg var litt rusten, sier Shampo, som nå setter kurs for gamleklubben Djurgården.

Der debuterer han trolig i Globen mot Västra Frölunda 8. januar.

Vålerenga leder Eliteserien med ti poeng foran Storhamar etter 26 spilte kamper. Neste hinder for Enga er Frisk/Asker i Askerhallen 4. januar. Da må serielederne klare seg uten Espen «Shampo» Knutsen.

PASSET PÅ: Storhamarspillerne prøvde å pakke inn Shampo til tider.
GAMLE KUNSTER: Flere av pasningene hans var av svært høy klasse, men Norges beste hockeyspiller klarte ikke å score.
JUBEL: Shampo var tilbake i Vålerengadrakt i kveld. Det endte med 5-1 og jubel.