Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Tour des Fjords:

Bommet på timingen igjen: – Skuffet når jeg er så nærme

Kristiansanderne svært aktive i finalen, men manglet det siste på hjemmebane i Tour des Fjords.

BARE NESTEN: Kristoffer Halvorsen var ute etter revansj etter å ha gått i bakken på oppløpet på den første etappen, men han bommet på timingen inn mot oppløpet i hjembyen Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BARE NESTEN: Kristoffer Halvorsen var ute etter revansj etter å ha gått i bakken på oppløpet på den første etappen, men han bommet på timingen inn mot oppløpet i hjembyen Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (procycling.no): Med målgang i Kristiansand var det en rekke ryttere som virkelig har gledet seg litt ekstra til den andre etappen i Tour des Fjords. Blant Kristiandsands bysbarn finner man blant andre Kristoffer Halvorsen, Krister Hagen, Herman Dahl og Andreas Vangstad, og flere av dem spilte en sentral rolle i avslutningen.

Best av dem til slutt var Kristoffer Halvorsen, som etter en mektig sluttspurt havnet på tredjeplass.

– Når det er så nærme er jeg ganske skuffet over det. Vi får prøve å snu på det, sier Sky-rytteren til procycling.no etter målgang, omgitt av familie og venner nede i målområdet

Mangler litt på følelsen og timingen

Halvorsen hadde også god grunn til å være skuffet, for inne på selve oppløpet var det nok ingen som hadde høyere fart enn ham. En posisjon et stykke bak de beste gjorde det imidlertid vanskelig.

– Jeg var så sliten at jeg husker ikke så mye av spurten. Jeg kom ganske bra på slutten, så var det noen foran, forteller han.

– Jeg kom bakfra. Sånn har det vært i hele år. Det er ikke noe nytt det, vi får prøve å snu litt på det.

– Hva skal til for å snu det?

– Det er bare følelsen og timingen. Plutselig kommer det og så vinner du alle rittene du har kommet på andre- og tredjeplass i. Du må ikke tenke så mye på det. Plutselig bare kommer det.

Dahl i skvis med Boasson Hagen

Halvorsen skulle nok gjerne sett at han hadde posisjonen til Joker-rytter Herman Dahl inn på oppløpet. 24-åringen var fem posisjoner foran Halvorsen og hadde kun én rytter mellom seg og etappevinner Michael Albasini da den raske spurten ble åpnet.

Les også: – Hadde nok for mye syre

Mens Halvorsen kom bakfra og lett kunne se hvor åpent det var på venstresiden, ble Dahl låst inn langs høyresida. Dermed mistet han muligheten til å få en virkelig topplassering, men kom seg inn på en fin niendeplass.

– Jeg var egentlig på vei fram, men så ble det litt kluss med noen andre. Men det er slik som skjer i en spurt, forteller Dahl.

Etter målgang trillet han lenge side ved side med Edvald Boasson Hagen, som skviste seg forbi nettopp Dahl da det stoppet opp langs gjerdene.

– Han kom på høyresiden, men så var det ikke helt plass. Vi kom nær hverandre, men han sa jo unnskyld etterpå. Begge vet at det er slikt som skjer i en spurt.

Hagen: – Måtte finne på noe

Den eneste av sørlendingene som virkelig fikk luftet seg helt i front var Krister Hagen. Ut på den siste runden angrep han sammen med Lotto Soudals James Shaw.

ANGREP: Krister Hagen ledet ut på den siste runden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ANGREP: Krister Hagen ledet ut på den siste runden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

– Jeg tenkte at "nå må jeg i hvert fall finne på noe her på hjemmebane". Da brukte jeg kruttet én runde før mål. Jeg hadde et håp om at jeg skulle bli hentet av en mindre gruppe som kunne gå inn. Men det gikk ikke. Det var for å finne på noe. Jeg ble ivrig og det var kult å ligge i front på hjemmebane, sier Coop-veteranen.

Etter to kilometer sammen med Shaw satt han på ny opp farten og ristet av seg briten.

– Jeg så at feltet ikke var veldig langt bak, så jeg tenkte at det ville vært litt flaut om vi ble hentet inn i den bakken etter å ha vært foran i to kilometer. Da brukte jeg spurten der og ble heiet fram. Det var gøy, sier han smilende.

Selv om han var inspirert av hjemmepublikumet, fikk han erfare raskt at det ikke forhindrer melkesyren.

– Du får litt ekstra krefter, men det er ikke noen mirakelkur. Jeg fikk det i neste bakke. Jeg hang akkurat ikke med feltet over, så da klarte jeg jo aldri å hente dem igjen.

Det ble nok uansett en dag de tre sørlendingene vil huske i god tid fremover.

– I går sa jeg at det var den kuleste dagen jeg hadde hatt på sykkelen. I dag var en like kul dag. Jeg tror proffene også synes dette var spesielt. Vanvittig mye folk og god stemning, spesielt i byen her. Jeg må bare takke Kristiansand for det, sier Dahl.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!