Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bommet

KVITFJELL (Dagbladet): Selv om han bommet i en høyresving cirka 15 sekunder før mål, vant Lasse Kjus (28) utforcupen i går. I dagens utforrenn kan han kjøre helt uten press.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk et slag, og klappet litt sammen. Dermed fikk jeg ikke den farten jeg håpet på inn mot mål, sier Lasse Kjus etter fjerdeplassen i går.

Over målstreken var han 0,48 sekunder bak den østerrikske seierherren Andreas Schifferer. Avstanden til Kjetil Aamodt på tredjeplass var 0,16 sekunder.

Skiene på tvers

Kjus kjørte som en rakett fra start, men fikk seierssjansen ødelagt like før Løftet. Slaget gjorde at han ble trykt litt sammen, og fikk skiene på tvers.

- Jeg kjørte ikke bra i det bratte partiet. Dessuten stivnet jeg litt på slutten. Likevel er jeg godt fornøyd med dagen, sier Lasse Kjus.

Bikkjeslagsmål

Foruten å vinne utforcupen, gikk han forbi Hermann Maier i v-cupsammendraget. Nå ligger det an til å bli et rotterace mellom Kjus og Aamodt om sammenlagtseieren. At to nordmenn råkjører i teten, bare øker interessen.

- Lasse er i stigning, både når det gjelder kjøringen og humøret. Sammenlagtkampen kan bli et bikkjeslagsmål til siste konkurranse. Det er artig for sporten, sier utfortrener Jørund Li.

Halvt norsk seier

I dag jakter Kjus og Aamodt på den øverste plassen på pallen. I går ble østerrikeren Andreas Schifferer den store triumfatoren. Han er samboer med Marit Higraff i Sportsrevyen, og enig med dem som hevder at seieren i går var halvt norsk.

- Bare synd at jeg ikke slo Hermann Maier mens han ennå var i form. I går var det ingen prestasjon å ha ham bak seg på lista, sier Andreas Schifferer etter seieren som økte kontoen hans med 165000 kroner.