Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bomskudd

ASKERHALLEN (Dagbladet): Norge- Danmark 3- 4 (1- 2, 0- 1, 2- 1). - Med 46 skudd burde vi hatt mer enn nok mål til å vinne igjen. Men ishockeyen er uforutsigbar. I går gikk vi på et sjokktap mot Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fredag fikk vi en drømmestart med 7- 0 over A-nasjonen Slovenia. I går sløste vi bort seieren, sier HV 71-proffen Per Åge Skrøder etter sjokktapet mot kommende VM-motstander Danmark.

Mot Slovenia i Roy Johansens debutkamp som landslagstrener, scoret de norske spillerne på alt. I går gikk det meste enten i hytt og vær, eller i kroppen på den glimrende danske keeperen Peter Hirsch (MoDo).

Også for Per Åge Skrøder var det stor kontrast fra jubelkampen fredag til i går.

- Bånn i bøtta

Mot Slovenia var han på isen ved alle de tre første målene. I går var han innpå ved alle de tre første baklengsmålene.

- Det går opp og ned her i verden. Tapet i går var bånn i bøtta. Nå må vi bare reise oss igjen mot Polen i kveldens avslutningskamp, sier Per Åge Skrøder.

Reduseringsmålet hans til 3- 4 helt på slutten tente håpet om poengdeling. 58 sekunder før slutt tok Norge ut keeperen, og avsluttet med seks utespillere på isen. Trass i 23- 2 i skudd, ble det med to mål i tredjeperioden.

- Tøft i kveld

- Som landslagsspiller har jeg aldri vært med på å produsere så mye sjanser som fredag og i går (47 og 46 skudd). Det var nedtur å tape, men ikke så veldig mye. Med tanke på framtida vil jeg heller tape 3- 4 med 46 sjanser enn å vinne 2- 1 på ti skudd, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

Landslagskaptein Atle Olsen (Vålerenga) er av samme oppfatning.

- Jeg har aldri vært med og skape så mye. Samtidig er det tungt å ikke sette målene. All statistikk viser at vi skulle vunnet også i går. Nå skal det bli tøft for Polen i kveld, sier Atle Olsen.

Målvakt Vidar Wold mener nye Norge spilte en bedre defensiv kamp i går enn mot Slovenia.

- Forskjellen var at vi ble straffet mye hardere for egne feil, sier han.

Tom Erik Olsen sto over Danmark-kampen, men spiller igjen i kveld.

- Jeg traff Ketil Wold i Slovenia-kampen, og våknet med kuppelhue. Det er av sine egne man skal ha det...

<B>TAP:</B>I går tapte Norge for Danmark.
Hele Norges coronakart