Bomtur i Davos

Alt stemte for de norske langrennsløperne før start. Etterpå stemte ingen verdens ting.

DAVOS (Dagbladet): 15-kilometer klassisk langrenn i sveitsiske Davos. Som skapt for norske tiumfer. Det endte med en 7. plass til Jens Arne Svartedal. Klassiskekspertene Frode Estil (nr. 8) og Anders Aukland (nr. 23) ble grundig banket av vinner Andrus Veerpalu.

Ser framover

- Nå håper jeg snart jeg får den gullmedaljen fra Salt Lake-OL. Det ser ikke ut som om jeg skal klare å vinne noe i framtida, sa en galgenhumoristisk Estil etterpå.

Fortsatt har verken han eller Thomas Alsgaard hørt et eneste ord fra domstolen som behandler kravet om å frata Johan Mühlegg alle OL-gullene han vant i USA.

- Nei da, jeg tenker ikke så mye på det der. Ganske lite, faktisk. Jeg får se framover og reise meg etter dette løpet her, sier Estil etter åttendeplasen.

Både han og de fleste norske gikk på for glatte ski i går. Uten at det er den eneste grunnen til nedturen.

- Vi valgte nok feil. Både Anders og jeg var enige om å ta de skiene det var best å stake med. Resultatet var at vi fikk for lite feste i motene. Vi lurte oss selv litt der, sier Estil.

Heller ikke herretrener Krister Sørgård var fornøyd i går.

Grundig banket

- Dette var for dårlig. I klassiske skirenn er det en klar målsetting å ha minst en mann på pallen. Når vi ikke klarer det, er vi ikke gode nok.

- Grunn til bekymring?

- Nei. Hadde vi hatt optimale ski og oppnådd disse resultatene, ville jeg vært mer bekymret enn jeg er nå. Husk at det ikke er lenge siden vi sto øverst på pallen.

- Men det dette rennet klart og tydelig viser, er at vi blir grundig banket med en eneste gang når vi ikke yter optimalt. Det er en beintøff idrett og aldri har det vel vært flere som kan vinne, sier Krister Sørgård.

  • I går vant altså esteren Andrus Veerpalu, knepent foran den hittil ukjente russeren Nikolai Pankratov.
GAMLEKONGEN PÅ PLASS: Bjørn Dæhlie hadde håpet å se en nordmann på toppen i Davos, men verken Håvard Bjerkeli, Jens Arne Svartedal eller Kristen Skjeldal innfridde på 15-kilometeren.