Bon Jovi-konsert koster Lundekvam én million

Claus Lundekvam kjøper nytt gress til Southampton.

(Dagbladet.no) Om tre uker arrangerer Southampton en testimonialkamp for Claus Lundekvam. Midtstopperen spilte 413 kamper for Saints og var i klubben i 12 sesonger - og nå skal vestlendingen hedres.

Det har imidlertid oppstått problemer på veien.

En Bon Jovi-konsert nylig ødela gressteppet på St Mary\'s, og nå må Southampton bytte det ut.

Baneeier Lundekvam

Den opprinnelige planen var å så nytt gress i sommer, et underlag som ville blitt klart til seriestarten i august. Men da ville ikke Lundekvam kunne arrangert testimonialkampen mot Celtic der.

Og for ham betyr det mye at nettopp skottene kommer på besøk.

Derfor har nå testimonialkomiteen bestemt at den skal kjøpe nytt ferdiggress for over én million kroner, som vil bli lagt på St. Mary\'s.

Dette betyr i realiteten at Lundekvam punger ut én million av egen lomme for Southamptons nye gress, siden inntektene fra minnekampen vil tilfalle ham.

Bon Jovi-konsert koster Lundekvam én million

Dagbladet.no har ikke fått tak i Lundekvam i formiddag, men han sa til BA.no i går at han ikke bryr seg om pengene. Og den ferske baneeieren sier at dette kanskje gir ham gode selskapsmuligheter:

- Kanskje jeg bør ha en stor grillfest på stadion? Det er jo tross alt mitt gress, sier Lundekvam, som etter planen skal spille de siste ti minuttene av testimonialkampen.

Vil takke fansen

- Claus har ofret mye penger for å få på plass denne kampen mot Celtic. Han har så lyst til å bruke anledningen til å ta farvel med alle sammen, sier formannen i testimonialkomiteen, Matthew Le Tissier, til Southern Daily Echo.

Saints-legenden sier, som Lundekvam selv, at pengene ikke betyr så mye.

- Han er en type som vil være veldig fornøyd om han går i null, så lenge alle har en flott kveld. Nå får fansen tatt farvel med Claus, og han får takket dem for støtten gjennom åra, sier Le Tissier.

Årsaken til at Lundekvam valgte Celtic, er at han vil møte sin gamle favorittrener Gordon Strachan igjen.

- Celtic har gjort oss en tjeneste og redusert prisen de vanligvis tar for slike kamper. Vi har likevel tatt en sjanse, så vi håper fansen møter opp for å gjøre dette til en helt spesiell kveld, sier Le Tissier.

SKAL HEDRES: Claus Lundekvam har invitert eks-manager Gordon Strachan og Celtic til Southampton. Men først må han legge nytt gress på stadion. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
SKAL HEDRES: Claus Lundekvam har invitert eks-manager Gordon Strachan og Celtic til Southampton. Men først må han legge nytt gress på stadion. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

Celtic hadde ikke mulighet til å spille kampen på et seinere tidspunkt enn fredag 18. juli, og da ble den eneste utveien å legge nytt ferdiggress allerede nå.

SPILTE PÅ ST. MARY\'S: Gressmatta tålte ikke trykket da Bon Jovi spilte på St. Mary\'s. Her spiller rocklegendene på Ullevaal.