Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bønda banka Vålerenga

Vi er bønder vi, uansett hvor vi er, og spiller bedre fotball enn Vålerenga! jublet Einar Braut med brukket nese etter gårsdagens batalje på Jæren. Bryne elsker å banke Oslo-guttene, og i går tvang de nesten gjestene fra byen til å svelge kumøkk.

Bryne-Vålerenga 1-0.

Gretne Enga-spillere låste seg inn i garderoben med lukket munn, mens en enda argere trener Tom Nordlie refset alle som kom i hans nærhet.

- Gå unna, hørte du hva jeg sa! sa han bredskuldret til Dagbladet.

- Er det mulig å få en kommentar til kampen?

- Begynn med å skrive hva jeg sier, ikke at jeg drar ned buksa i Tromsø eller annet tøv, svarte Nordlie og hastet mot bussen.

- Ja, vi spør nettopp for å skrive det du sier?

- Nei er svaret. Vær så snille og respekter meg, markedssjefen vår ble kjørt til intensiven og er alvorlig sjuk, forklarte Tom Nordlie og ville ikke si et ord mer.

Mange sjanser

Kjetil Rekdal var litt mer meddelsom, og forklarte at laget ble orientert om at markedssjefen ble sjuk før kampen.

- Men vi vet ikke hvor alvorelig det er, og jeg er ikke sikker på om alle spillerne vet det, sa Rekdal.

Midtbane-generalen forklarte det ydmykende tapet med at Vålerenga misbrukte sinnsjukt mange sjanser.

- Og Bryne scoret tidlig, la han til.

Sjøl hadde Rekdal ingen grunn til å være fornøyd med innsatsen. Han er ingen ungfole lenger, og steget var tungt. Da pasningene heller ikke traff, ble karakteren lav.

- Trener Nordlie byttet angriperne Pascal Simpson og Jon Eirik Ødegaard med Rune Hagen og Pa Modou-Kah, men alt ble like håpløst.

Gratis hårklipp

For i går var det Brynes kveld. Terrieren Einar Braut, liten som Mini, herjet på høyresida og ga aldri opp en ball. Omtåkete Enga-forsvarere fant aldri ut av gårdsgutten fra Klepp som har brukket nesa tre ganger.

Nesa er skeiv og stygg, men jeg venter med operasjon til november, forklarte Braut, som vant en gratis hårklipp på Ålgård som takk for innsatsen i går.

- Endelig slo også nynnkjøpte Peter Olofsson, med Tippeligaens minste fot til. Med størrelse 38 klemte han til og sikret hjemmelaget seieren med en perle av et skudd. Mange mente at lille Olofsson var en flopp, fordi han gjemte seg bort på banen og ikke scoret.

- Ja, jeg har følt presset, derfor var det herlig å se ballen i mål. Holder vi dette nivået videre, kan vi overleve i eliteserien, mente Olofsson.

Defensiv trygghet Hver kamp er viktig for nedrykkstruede Bryne, men oppgjørene mot Vålerenga er spesielle. Klanen hetser bønder, og det er mye kuskit på Jæren. På butikkene i Bryne henger reklame for revyen "Itte steddletid" (etter stelletid i fjøset), og bøndene elsker sitt fotballag like sterkt som de hater bondehets.

- Men forsvarsstrategen Ragnvald Soma, en spiller av stort format, mener det ikke var motivasjonen som avgjorde kampen. -

Vi har kniven på strupen, endelig har vi fått etablere en defensiv trygghet. Og arbeidsinnsatsen lukter det svidd av, alle spiller til krampa tar dem. Nå skal vi gi gass. Og vi må tenke på hva vi sjøl skal gjøre, ikke hvem motstanderne er, forklarte Soma.

- Før kampen var jeg bekymret fordi Vålerenga hadde frihelg sist, jeg trodde de ville være pigge. Men vi var piggere, jeg er stolt av spillerne, sa Bryne-trener Kenneth Rosén.

Utenfor sang Klanen tålmodig, og noen Vålerenga-spillere løftet slapt en hånd til hilsen, dette var kampen de hater å tape.

LYKKELIG: Lille Peter Olofsson har Tippeligaens minste sko. I går senket han urbanistene fra hovedstaden med en perle av en scoring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media