Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bønda kuppet Karl Johan

Bøndene fra Jæren gjorde Viking-supporterne til statister da de i går laget et kjempeopptog på Karl Johan. Anført av en traktorkolonne dannet cirka 3000 Bryne-supportere nærmest et 17. mai-tog langs Oslos paradegate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er større enn 17. mai. Det er helt fantastisk å se så mange Bryne-supportere, stråler daglig leder Kjell Madland til Dagbladet. Han får støtte av sin tidligere spiller Alf-Inge Håland.

Ensom Østenstad

- Gudane veit kor adle supporterne komme fra, men dette er jysla gøy, sier Håland.

Håland gikk noen meter i toget på Karl Johan.

- Jeg møtte blant andre Egil Østenstad (eks-Viking-spiller, red.anm.). Han ble litt ensom der han sto. Vidar Geitle (eks-Viking-keeper, red.anm.) sa at med dette opptoget så leder Bryne 1- 0, sier Håland.

Mr. Bryne, Gabriel Høyland, er helt i hundre.

- Dette er stort. Bryne har tatt en klar ledelse på Viking, sier den tidligere storspilleren.

Først i kolonnen var Bæ-ædi supporterklubbs personalsjef Olaf Ausdal. Han har kjørt traktor helt i fra Bryne til hovedstaden.

Fin tur

- Det har vært en kjempefin tur. Vi reiste fra Bryne onsdag klokka 07.00 og kom til Oslo fredag ettermiddag, sier Ausdal.

På veien var de blant annet innom hos Start i Kristiansand.

- Vi ga dem 50 kilo med grønnsaker slik at de kan lage en skikkelig elitesalat. De trenger litt ekstra føde nå som de har rykket opp i Tippeligaen, sier Ausdal.

- I tillegg ga vi dem 100 kroner, siden de sliter sånn med økonomien.

PS! Bak på traktorhengeren har Ausdal en stor lekehytte. Den blir levert til lille Marius på Skaugum etter dagens finale.

OSLO SÅ RØDT: Bryne-supporterne sørget for feststemning på Karl Johan i går. De kom med traktor og laget et ellevilt show.
HØYDEPUNKTET: 3000 Bryne-supportere ble anført av en traktor som hadde kjørt helt fra Bryne til hovedstaden.
VINNER SUPPORTER-KAMPEN: Rødkledde Bryne-tilhengere var med å sette preg på Oslo sentrum, som denne gjengen som foretrakk å være anonyme. I dag møter Bryne Viking i cupfinalen på Ullevaal stadion.
Hele Norges coronakart