Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bondegutten Daniel (20) frontes som Norges nye Carew

Vekker oppsikt i spansk storavis - uten å ha en eneste landskamp.

||| (Dagbladet.no): Det er ikke ofte en norsk fotballspiller får en dobbeltside i en av Spanias største sportsaviser.

I går skjedde det, men det var ikke John Carew eller John Arne Riise som var tilgodesett med spalteplass i Marca. Over en dobbeltside med tittelen «Vil du bli millionær med Førlandsås?» presenteres i stedet 20 år gamle Daniel Førlandsås fra Kvinesdal i Vest-Agder.

Bakgrunnen er at et nystartet agentselskap ved navn Myfootballplayer har sikret seg rettighetene til den unge nordmannen, ikke helt ulikt hva MSI gjorde med Carlos Tevez.

I Marca-saken framstilles det som selskapet tilbyr hvem som helst å kjøpe andeler i Førlandsås - der fem prosent av aksjene koster 1000 euro.

Har aldri spilt for Norge

Det mest pussige med hele historien er kanskje at Daniel Førlandsås ikke har en voldsomt imponerende Fotball-CV å vise til. Riktignok ligger det flere imponerende triksevideoer ute på YouTube, men ellers har 20-åringen spilt i klubber som Kvinesdal, Giv Akt og 2. divisjonsklubben Næsby i Danmark.

Noen aldersbestemte landskamper for Norge har han ikke, bare én kamp for kretslaget. Så hvordan har han egentlig havnet i en leilighet i Santander med strandutsikt - og hvordan har det seg at La Liga-klubben Racing Santander var på tråden i går og ville kikke på ham?

- Vicente Corral, som er direktør for selskapet og bidro til at John Carew havnet i Valencia, fant en annen høy, norsk viking og hentet meg til Spania, sier 190 centimeter høye Førlandsås til Dagbladet.

- Da jeg var ferdig på idrettslinja i Lyngdal, ble jeg hentet til Næsby i dansk 2. divisjon av en Fifa-agent ved navn Arnfinn Gaard fra Danmark. En venn av ham hadde sett meg trene med reservelaget til Viking, og dermed hentet han meg ned på prøvespill. Etter dette ble jeg oppdaget av Vicente, som hentet meg Spania og signerte meg til Myfootballplayer. Dessverre var overgangsvinduet nettopp lukket, men det er veldig mange interesserte klubber når vinduet åpner igjen i januar. Konseptet er veldig likt det Carlos Tevez hadde, sier han.

Ønsket av Racing Santander?

En av de klubene som har vært interesse skal altså være Racing Santander, klubben som for øyeblikket ligger på 14. plass i La Liga.

- Skjønner du at dette er vanskelig å forstå, du er tross alt fortsatt nokså umerittert?

- Gud veit, det er ganske rart. Jeg tror det var viktig å være i 2. divisjon i Danmark. Jeg er ikke sikker på at Racing Santander henter meg, men de ringte i hvert fall i går og ville treffe oss. Det som er helt sikkert er at jeg går til en annen klubb i januar, men om det blir i Spania eller et annet sted vet jeg ikke.

- Hvilke andre alternativer har du?

- Før jeg dro til Spania var det en belgisk klubb på nest høyeste nivå som ville hente meg. Jeg har også fått en del henvendelser fra svensk 1. divisjon, og også en del fra 2. divisonsklubber i Danmark.

- Hva med norske klubber?

- For et par år siden trente jeg med Vikings reserver en periode, og i juleferien i Norge har jeg gjerne hospitert i Stavanger (rykker ned fra Adeccoligaen i år, journ.anm.). Ellers er jeg et ubeskrevet blad hjemme i Norge, sier han.

Minner om Flo og Carew

Førlandsås er en høyreist spiller, og beskriver seg selv som en typisk målscorer med god fysikk.

- Jeg er en måljeger. Da jeg var på treningssamling i England med et norsk lag, sa John Cartwright (Arsenal-scout, journ.anm.) at fysikken min nesten holdt Premier League-standard. Jeg har nok fått mye av utholdenheten og styrken fra jeg bodde på gård, jeg har sprunget i fjellene og løftet mange høyballer, flirer han.

FÅR DOBBELTSIDE I MARCA: «Vil du bli millionær med Førlandsås?», spør den spanske avisa i tittelen.
FÅR DOBBELTSIDE I MARCA: «Vil du bli millionær med Førlandsås?», spør den spanske avisa i tittelen. Vis mer

- Hvilken spiller kan du minne om?

- I spiller-CV'en, som Fifa-agenten min laget, har han ramset opp et par navn. Av norske spillere er det John Carew og Tore André Flo.

- Sterk og slepen, altså?

- He-he, det kan du kanskje si.

- Hva med utenlandske spillere?

- Det kom en kommentar på nettsaken til Marca i går, der det sto at jeg var like stygg som Ronaldinho, men at jeg spilte like godt. Jeg lo godt av den, men jeg vil ikke si at jeg ligner så mye på han. Jeg likte spillet hans da han var på topp.

- Men du har altså ikke vært i nærheten av noe aldersbestemt landslag?

- Da jeg var 14 var jeg på kretslagssamling, vi spilte mot Telemark eller noe sånt. Da var det vel nominering til aldersbestemt landslag. Jeg kom inn som innbytter og scoret 1-1-målet, men etter det har jeg aldri hørt noe mer, sier Førlandsås.

Nok til salt i grøten

I høst skal han holde seg i kampform i en av Racing Santanders samarbeidsklubber. Valget står mellom Solaris, Union Club og Cantrya, og Førlandsås blir bare værende fram til overgangsvinduet åpner igjen ved nyttår.

- Hvordan har du det økonomisk nå?

- Jeg lever godt her. Det er ikke akkurat millioner i årslønn, men jeg har nok euro til salt i grøten og leilighet med strandutsikt i sentrum.

- Hvor mye trener du?

- Det er egentrening med personlig trener om morgenen, og på kveldstid trener jeg med laget.

- Er det en god investering å kjøpe andeler i deg?

SKREV UNDER FOR NYSTARTET SPANSK SELSKAP: Her har Daniel Førlandsås nettopp signert avtalen med Vicente Corral og selskapet Myfootballplayer. - Konseptet er veldig likt det Carlos Tevez hadde, sier han til Dagbladet. Foto: Privat
SKREV UNDER FOR NYSTARTET SPANSK SELSKAP: Her har Daniel Førlandsås nettopp signert avtalen med Vicente Corral og selskapet Myfootballplayer. - Konseptet er veldig likt det Carlos Tevez hadde, sier han til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer

- Det stemmer nok ikke helt at hvem som helst kan investere. Vicente Corral ønsker å holde det i vennekretsen, sier 20-åringen fra Kvinesdal.

- Utrolig sterk vilje

Foreløpig er han den eneste spilleren i det nystartede selskapet. Til Marca er Corral trygg på at businessen hans har livets rett, i det som for mange fotballklubber oppleves som økonomiske krisetider.

- Vi må finne nye investorer via Internett. De fleste klubber har lite penger og hilser initiativ som dette velkommen. Vår intensjon er at Førlandsås skal lykkes, han har kvalitetene til det, sier han til Marca.

- Hva gjorde at Marca tente på denne saken, Førlandsås?

- Vi la ut en infovideo og skrev et par setninger om meg og prosjektet, som vi sendte Marca. Responsen var positiv, og det var helt rart å få to sider, i tillegg til video på nett. Det hjelper med oppmerksomhet, jeg har allerede fått en del forespørsler i og utenfor Spania etter oppslaget.

- Hva sier mor og far til dette?

- De synes Spania er litt langt unna, men fuglen må fly ut av reiret en gang. Jeg har fått mye støtte fra familie og venner, og jeg tror de er ganske fornøyde.

- Hvor trygg er du på at du lykkes?

- Jeg har fått mange negative kommentarer i løpet av karrieren min, men de som tviler må innrømme at jeg har en utrolig sterk vilje. Uansett om jeg mister begge beina vil jeg kjempe for å klare det, sier han.

Og den ultimate drømmen?

- Hvis jeg signerer for Manchester United og spiller fast på det laget, da kommer jeg til å si at målet mitt er oppnådd.

Her kan du Førlandsås' egen hjemmeside.

Her kan du se Førlandsås' profil på YouTube.

BALLKUNSTNER: Førlandsås trekker fram målteften og fysikken som sine sterkeste sider. - Jeg har nok fått mye av utholdenheten og styrken fra jeg bodde på gård, jeg har sprunget i fjellene og løftet mange høyballer, ler han. Foto: Privat
BALLKUNSTNER: Førlandsås trekker fram målteften og fysikken som sine sterkeste sider. - Jeg har nok fått mye av utholdenheten og styrken fra jeg bodde på gård, jeg har sprunget i fjellene og løftet mange høyballer, ler han. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media