Bondevik: Du må melde deg

Afrikansk gutt på rømmen i Norge.

(Dagbladet.no): En afrikansk spiller forsvant fra Norway cup mandag. Først torsdag kom nyheten ut på afrikanske nettsteder. Spilleren tilhører Mathare Youth Sports Association (MYSA), skriver allAfrica.com.

Spilleren, Mahdi Ahmed Yusuf, ble ifølge nettstedet hjulpet fra fotballturneringen av venner i det somaliske miljøet.

Politiet i Oslo bekrefter overfor Dagbladet.no at en person ble meldt savnet fra Norway Cup på mandag. Saken etterforskes nå av politiets savnetgruppe.

Det er ikke mistanke om at det er tilstøtt gutten noe.

Siden gutten er under 18 år, samarbeider politiet med barnevernet. I tillegg har alle politipatruljene i Oslo fått tilgang til bilde av den savnede.

Bondevik: Bli med laget tilbake

Statsminister Kjell Magne Bondevik har varme følelser for spillerne på Mathare United. Han var på besøk hos fotballklubben under sin reise til Kenya i oktober i fjor, og møtte dem igjen på Ekebergsletta i torsdag.

- Jeg understreker at vi ikke vet hvorfor gutten er borte, eller om han har til hensikt å søke asyl, sier Bondevik til Dagbladet.no.

- MELD DEG: Her spiller statsminister Kjell Magne Bondevik fotball med barn fra Mathare Valley i Nairobi. Nå ber han rømlingen reise hjem med laget. Foto: Scanpix
- MELD DEG: Her spiller statsminister Kjell Magne Bondevik fotball med barn fra Mathare Valley i Nairobi. Nå ber han rømlingen reise hjem med laget. Foto: Scanpix Vis mer

- Men hvis det viser seg at det er slik det henger sammen, synes jeg det er beklagelig. Vi må finne løsninger for å bedre levekårene i Kenya.

Bondevik forteller at han selv har spilt med Mathare United i Nairobi og gjort seg kjent med planene for å bedre forholdene i den fattige bydelen der laget hører hjemme.

Nå råder han gutten til å melde seg.

- Jeg håper han blir med laget tilbake, sier statsministeren.

Familien varslet

- Yusuf kom ikke tilbake etter å ha vært sammen med venner mandag ettermiddag, sier Bob Munro fra MYSA.

MYSA ga beskjed til guttens familie hjemme i Nairobi og til politiet i Norge. Så langt har ikke politiet ringt de andre landene i Schengen-området i tilfelle Yusuf rømmer landet.

Dette er første gang en spiller fra MYSA stikker av fra Norway Cup. MYSA har vært representert på Ekebergsletta siden 1990.