Bondevik hjalp Høgmo under sykmeldingen

- Vi snakket mye sammen.

(Dagbladet.no): Per-Mathias Høgmo snakket i går for første gang om utbrentheten som har holdt ham borte fra fotballen i to måneder.

Til Adresseavisen forteller han blant annet at han har hatt mye kontakt med tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, som var sykmeldt på grunn av en depressiv reaksjon.

- Vi har snakket sammen på telefonen, og vi har møttes til samtaler. Det har vært veldig nyttig for meg, sier Høgmo.

De kjenner hverandre fra før gjennom Bondeviks fotballinteresse, og utvekslet erfaringer og opplevelser i forbindelse med sykdommen.

- Ikke minst følte jeg det var viktig å høre hvordan han taklet det å komme tilbake som statsminister etter sykdomsperioden, sier Høgmo.

Han uttrykker også stor respekt for Bondeviks åpenhet omkring sykommen.

Prikking i armer og ansikt

Høgmo mener han tok på seg for mange oppgaver i forbindelse med nye prosesser han har vært med å sette i gang i Rosenborg.

TOK PÅ SEG FOR MYE: Per-Mathias Høgmo innser at han påtok seg for mange oppgaver i RBK. - Jeg må nok lære meg å gi litt mer blaffen, sier han til Adresseavisen. Foto: Tom E. Østhuus
TOK PÅ SEG FOR MYE: Per-Mathias Høgmo innser at han påtok seg for mange oppgaver i RBK. - Jeg må nok lære meg å gi litt mer blaffen, sier han til Adresseavisen. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Høgmo fortalte til TV 2 i går at han så det paradoksale i at han som har skrevet hovedfagsoppgave om utbrenthet selv gikk på en smell. Derfor forsto han var som var i ferd med å skje.

Til VG i dag forteller han om symptomene som fortalte ham hva som var i ferd med å skje.

- Det var prikking i armer og i ansiktet, det var trykk i brystet mitt. Og det slapp ikke taket. Jeg var redd for å bli alvorlig syk, sier han.

- Enkelte har gått over grensen

Høgmo har fulgt debatten rundt hans person, og tror han har blitt mer hardhudet i prosessen. Og han mener enkelte har gått for langt i kritikken.

- Det overrasker meg at enkelte ikke har uttalt seg med noe mer omhu. Og enkelte har tråkket over den etiske grensen, sier han til VG.

Høgmo fortalte i går at han vil at Knut Tørum og Trond Henriksen skal lede Rosenborg i kamp og på treninger til Tippeligaens fire siste runder er unnagjort.

Rosenborg har inntatt tabelltoppen mens Høgmo har vært sykmeldt, og møter Lyn på Lerkendal i morgen.

Bondevik hjalp Høgmo under sykmeldingen
TIL HJELP: Kjell Magne Bondevik har vært en støttespiller for Høgmo i sykmeldingsperioden.