Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bondevik støtter fotball-EM i Norden 2008

De nordiske statsministrene stiller seg bak en søknad om at Norden skal arrangere EM i fotball i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag presenterte lederen for prosjektet, Pertti Alaja, opplegget på en pressekonferanse i København i forbindelse med møtet i Nordisk Råd.

Norges statsminister Kjell Magne Bondevik støtter forslaget om et felles nordisk fotball EM.

- En søknad vil være så positiv at det er klart at vi stiller oss bak den. Vi må huske på at fotball-EM er verdens tredje største idrettsarrangement. Det er også historisk at det er første gang at mer enn to land går sammen om et så stort arrangement, sa Bondevik etter møtet.

Søknad til våren

Ifølge Alaja vil konkurrentene trolig bli Tyrkia/Hellas, Sveits/Østerrike, Ungarn og Skottland. 15. november blir det klart hvem som søker arrangementet. Søknaden må sendes i løpet av mai neste år, mens den endelige beslutningen om hvem som skal få arrangere EM fattes i desember neste år.

Finale i Sverige

I alt skal det arrangeres 31 kamper fra 7. til 29. juni fordelt på fire grupper. Sverige, Finland, Danmark og Norge får en gruppe hver. Åpningen skal etter planen finne sted i København, mens finalen spilles i Göteborg. Semifinalene spilles i Oslo og Helsingfors, mens kvartfinalene fordeles på de fire landene.

Kvalifiseringen

Et annet problem som det ikke er funnet svar på, er hvilket av de nordiske landene som skal gå direkte til sluttspill. To av de nordiske landene vil eventuelt slippe kvalifisering, men hvilke land det skal være er ikke bestemt. Et alternativ er en nordisk cup der de to beste landene er direkte kvalifisert.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!