- Bondevik tenner oss

Kolbotn-Arna-Bjørnar 5-0. - Nå satser vi på gull, sa statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet etter at favorittjentene hans i Kolbotn hadde utspilt Arna-Bjørnar og overtatt tabelltoppen i går kveld.

Som fotballfan har han to favorittlag: Molde på herresida og Kolbotn blant jentene.

- Jeg bor fem minutter fra Sofiemyr stadion, og følger Kolbotn-jentene når jeg har sjansen.

- Hvert år har laget tatt ett steg opp på tabellen, fra fjerdeplass i 1999 til tredjeplass i 2000 og andreplass i fjor. I år kan det bli et gullag, sier en entusiastisk statsminister etter femmålsseieren.

- Tenner oss

Kolbotn-jentene er stolte over å ha Bondevik som fan, og tar alltid ut litt ekstra når han er på tribunen.

- Klart det er gøy med så celebert besøk. Vi kan ikke skuffe når han har møtt opp. Og jeg tror Bondevik får rett. Det er gullår for Kolbotn i år, sier Solveig Gulbrandsen - og får full støtte av lagkaptein Anne Tønnessen.

- Bondevik tenner oss alltid, og gjør at vi trår til litt ekstra i taklingene, sier Anne Tønnessen.

Etter storseieren i går er Kolbotn på topp for aller første gang.

- Nå er det bare å fortsette i samme stilen. Det jeg så i går, virket veldig solid. Jeg liker lag som spiller gjennom midtbanen, slår baller ut på kantene og legger inn foran mål. Mye av spillet i går var som tatt ut av læreboka, sier Kjell Magne Bondevik.

Aggressive

Særlig førsteomgangen (3- 0) var bra. Kolbotn-jentene satte fart på ballen fra starten av, spilte aggressivt og kjørte i perioder rundt med motstanderne.

- Jentene gjorde en profesjonell jobb. Jeg tror vi er på toppen for å bli, sier Kolbotn-trener Peer Danefeld.

Solveig Gulbrandsen avsluttet scoringsballet et kvarter før slutt, etter at Christine Bøe Jensen, Kristine Lindblom, Camilla Huse og Katrin Jonsdottir hadde satt inn de fire første. Sekunder etter scoringen måtte hun forlate banen.

- Jeg fikk lårhøne samme sted to dager på rad, og stivnet helt i pausen. Etter scoringen var det ingen vits i å være utpå lenger, sier Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

  • Etter at både Trondheims-Ørn og Asker spilte uavgjort i går, er det bare Dagbladets seriefavoritt Kolbotn som har full pott etter to serierunder.
STOLT STATSMINISTER: Kjell Magne Bondevik er en ivrig Kolbotn-fan. I går så han Bente Nordby (t.v.), Anne Tønnessen, Ingvild Stensland, Solveig Gulbrandsen og resten av laget overta tabelltoppen.