Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bondevik vil gi fotballjentene høyere lønn

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik mener det er på at tide at fotballjentene får samme lønn som sine mannlige kollegaer. - Det fortjener de, sier Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballinteresserte Bondevik fulgte kampen fra sitt kontor og hoppet i været da Gro Espeseth utliknet til 1-1 like før pause. Etter Dagny Mellgrens Golden Goal var han i ekstase, og tok et oppgjør med fotballforbundets lønnspolitikk.

- Nå er det på tide at de blir honorert skikkelig og får bedre betaling, helst på linje med menn. Det fortjener de, sier Bondevik til Bergens Tidende.

I sommer fikk fotballjentene gjennomslag for en bonusøkning på 1500 kroner fra 2500 til 4000 blanke kroner per seier. OL-gull sikret jentene 600 000 bonuskroner på deling. Det blir 33 000 kroner til hver av gulljentene. Fotballgutta fikk 50 000 kroner for seier i en kamp under sommerens EM-sluttspill

- Lønn har selvsagt med den såkalte markedsverdien å gjøre, og så lenge publikumstilstrømningen ikke er bedre, vil det nok ta noe tid før det blir anledning til å lønne dem skikkelig. Men jeg er overbevist om at dette vil jevne seg ut etter hvert.

Bondevik er ihuga Molde-supporter. Han bor på Sofiemyr like utenfor Oslo, og inrømmer at han har lokale fotballyndlinger ikke langt unna hjemmet.

- Det er ingen tvil om at jentefotball på toppnivå er undervurdert. Det viser publikumsoppslutningen. Selv bor jeg på Kolbotn og har gleden av å se førsteklasses jentefotball her. Det hender rett som det er at jeg tar turen på Sofiemyr stadion for å se dem i aksjon.

Fotballpresident Per Ravn Omdal kan ikke gi gulljentene lovnader om økt lønn.

- Nei, jeg kan ikke love dem mer penger. Alt avhenger av hvor mye mer vi kan hente inn på sponsorsiden, sier Omdal.

(Dagbladet.no)