Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United - Wolverhampton

Bønn til fansen

Manchester United-supportere planlegger å forlate Old Trafford i det 68. minutt mot Wolverhampton. - Selvfølgelig vil vi at fansen skal være bak laget og spillerne, svarer Solskjær.

NY KAMP: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Wolverhampton klokka 18.30. Foto: NTB scanpix
NY KAMP: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Wolverhampton klokka 18.30. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United – Wolverhampton, kl. 18.30

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United spiller mot Wolverhampton fra klokka 18.30 på Old Trafford. Det bør bli seier dersom laget skal ha mulighet for fjerdeplass som gir spill i Champions League neste sesong.

Engelske medier rapporterer at det de siste dagene har foregått en mobilisering på sosiale medier. Flere United-supportere ønsker å bruke kampen til å markere misnøye mot eierne, Glazer-familien, og klubbdirektør Ed Woodward.

De vil angivelig forlate stadion etter 68 minutter. Supporterorganisasjonen MUST har skrevet om de mulige protestene til sine medlemmer.

TOMME SETER: Folk gikk lenge før slutt i forrige hjemmekamp mot Burnley. Foto: NTB scanpix
TOMME SETER: Folk gikk lenge før slutt i forrige hjemmekamp mot Burnley. Foto: NTB scanpix Vis mer

Konfrontert med de planlagte protestene sier Solskjær på en pressekonferanse her i Manchester:

- Selvfølgelig vil vi at fansen skal være bak laget og spillerne. Spillerne har fått støtte og supporterne har vært fantastiske. Vi har et ungt lag, og det vil være oppturer og nedturer. De vil vokse med støtten fra fansen.

Han fortsetter:

- Jeg er sikker på at de vil støtte laget igjen. De er viktige for oss. Og vi har en viktig kamp foran oss.

Tegnene på at det ulmer så vi i 2-0-tapet hjemme mot Burnley 22. januar. Det var en elendig forestilling av Solskjær og co. Publikum begynte å gå lenge før det slutt, omtalt i blant annet The Daily Telegraph. Old Trafford var fylt med sjelden aggresjon. Du så supportere som hadde forakt i blikket.

Ifølge BBC ropte enkelte «død over Ed Woodward».

Ikke mange dagene etterpå troppet 20-30 personer opp utenfor huset til klubbdirektøren. De kastet røykbomber inn på eiendommen. De er ikke fornøyde med hvordan klubben drives og spillerlogistikken.

Siden sist har det skjedd positive ting. Manchester United slo byrival Manchester City 1-0 i ligacupen onsdag. Det var likevel ikke godt nok for avansement. Og det har kommet inn to nye spillere, Bruno Fernandes og Odion Ighalo, sistnevnte på lån ut sesongen.

Det skal likevel ikke være nok til å dekke over misnøyen.

I forbindelse med kampen i kveld vil ofrene etter flyulykken i München i 1958 bli hedret. Åtte av de 23 som døde var United-spillere, og 6. februar er det 62 år siden tragedien.

Kveldens planlagte aksjoner skulle angivelig først skje i det 58. minutt. Dette som en symbolsk markering i forbindelse med ulykken i 1958. Men dette ble sett på som ufølsomt. I stedet vil det bryte ut applaus på dette tidspunktet.

Nå kan det i stedet skje saker og ting i det 68. minutt.

REGN: - Stadion trenger mer enn noen malingsstrøk. Den trenger en renovering, sier Samuel Luckhurst, journalist i Manchester Evening News. Video: Tipser Vis mer

Forsvarsspiller Luke Shaw oppfordrer fansen til å bli:

- Vi forstår at de ikke er fornøyde med resultatene og prestasjonene vi av og til leverer. Forhåpentligvis kan de støtte oss og være bak laget i en massiv kamp som den mot Wolverhampton, sier han til talkSPORT.