Håndballjentenes EM-bonus:

Bonus-smell? Kan reise hjem fra EM uten ei krone

Hver spiller får 90 000 kroner for gull. Sjetteplass betyr 0.

FAVORITTER I TRØBBEL: Stine Bredal Oftedal og det norske landslaget har tatt medaljer i fem strake mesterskap. Medaljer gir også gode bonuser til spillerne. Nå kan spillerne reise hjem uten ei krone i EM-bonus. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
FAVORITTER I TRØBBEL: Stine Bredal Oftedal og det norske landslaget har tatt medaljer i fem strake mesterskap. Medaljer gir også gode bonuser til spillerne. Nå kan spillerne reise hjem uten ei krone i EM-bonus. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NANCY (Dagbladet): Norge har spilt åtte strake EM-finaler - alle siden 2002. Det har også gitt spillerne en fin mesterskapsbonus før jul.

I år kan derimot EM-bonusen ryke.

De norske spillerne er i trøbbel i Nancy, men det er fortsatt et ørlite håp om topplasseringer. Norges dårligste EM-plassering er fra i år 2000 (6. plass). Den rekorden kan dessverre overgås i år, og i så fall reiser de norske spillerne hjem uten ei krone i ren EM-bonus.

I alle EM-sluttspill siden starten i 1994 har Norge blitt topp tre, og medaljer betyr penger i spillernes lommer.

90 000

Dersom alt går veien for de norske spillerne i år, får de en gullbonus i EM på 90 000 kroner til hver spiller. Dette er en økning fra EM i 2016, der gullet ga 75 000.

I år er sølv verdt 60 000 kroner for spillerne og bronse gir 40 000 kroner. 4. plass betyr 17 000 til hver. 5. plass gir 10 000 kroner på konto.

Spillerne selv har et avslappet forhold til pengebonusen fra Norges Håndballforbund.

- EM-bonus er ikke noe vi går og tenker. Det er en utrolig fin bonus, men det er langt fram dit nå. Det er ikke noe jeg tenker på i mesterskap, sier Kari Brattset til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer