Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bonusen er klar - men ikke Steffen

Mandag kveld forhandlet VIF-spillerne og direktør Kjetil Siem fram bonusordningen for Royal League. Da Kjetil Rekdal møtte Steffen Iversen, ble det ingen avklaring.

ESBJERG (Dagbladet): Vålerenga spilte hjem 250 000 Royal League kroner i går kveld. Når regnskapet for hele turneringa gjøres opp utpå vårparten, skal spillerne ha 25 prosent av netto overskudd. Avtalen ble inngått kvelden før debutseieren og gulrota er åpenbar:

Jo bedre Vålerenga gjør det i Royal League, jo mer tjener spillerne.

-  En bra ordning, sier Jørgen Jalland til Dagbladet.

-  Presterer vi på banen, så tjener vi OK penger. Og samtidig får vi innsyn i regnskapet for Royal League. Eller pølsepapirene, som vi sier i Vålerenga.

Folk kommer

-  Spillerne hadde valget mellom konkrete seiersbonuser for hver kamp eller en brukbar del av netto overskudd, sier direktør Kjetil Siem.

-  De valgte den løsningen jeg håpet på. Og spiller de godt og vinner kamper, kommer det folk og ser på Vålerenga i Royal League.

-  Da vil inntektene bli enda større.

Millioner

Vålerengas mål er å vinne den nystartede skandinaviske ligaen. Ingen sier noe annet og alle tror det er mulig. Og sånn sett er bonusordningen den beste spillerne kunne gått for. Fordi:

-  Vi snakker om millionbeløp til fordeling på spillerne, sier Kjetil Siem.

-  Greit at det er langt fram, men det er positivt at de satser friskt. Og det som står igjen er at jeg får denne avtalen gjennom i styret.

-  Og at spillerne seg imellom kommer fram til en fordelingsnøkkel når det gjelder de som starter kampene, reservene og en solidaritetsdel fordelt på hele stallen.

Utålmodig Rekdal

Steffen Iversen blir en viktig brikke i dette bonusjaget. Men Kjetil Rekdal, som gjerne vil ha et svar med tanke på resten av planleggingen for neste sesong, var ikke like heldig som Kjetil Siem i sitt mandagsmøte.

-  Ikke noe nytt, sier han til Dagbladet.

-  Og det skjønner jeg i og for seg - Steffen har jo muligheten til noe stort. Men også han må skjønne mitt problem. Om han reiser eller blir er veldig avgjørende for de spillerne jeg skal hente til neste sesong.

Ikke til Wolves

Steffen Iversen ble Vålerengas matchvinner mot Esbjerg, pådro seg store hodesmerter etter noen stygge albuer i ansiktet, men holdt kampen ut. Akkurat slik han holder i overgangsmaset. Og Steffen Iversen forlanger å bli trodd når han sier at ingen ting er klart.

Fordi han ikke vet noe.

-  Det er noen klubber der ute, såpass har jeg hørt. Men ingen ting av det som har nådd meg er konkret.

-  Men jeg skal ikke tilbake til Wolverhampton eller andre slike klubber, sier Iversen.

USIKKER: VIF-trener Kjetil Rekdal (t.v.) slår ut med armene i forhold til framtida til Steffen Iversen (t.h). Møtet dem imellom ga ingen konkret avklaring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media