Bonuskongene

TRONDHEIM (Dagbladet): Rike Rosenborg-spillere håver inn penger, også på landslaget: Høyre-velgerne Erik Hoftun og André Bergdølmo er på bonustoppen etter EM-kvalifiseringen.

De to RBK-gutta har spilt ni EM-kvalifiseringskamper, og på dette tjener de 377000 kroner hver - ei solid, norsk årslønn - i bonus. Foran kommune og fylkestingsvalget har de to RBK-spillerne - sammen med Mini Jakobsen og Christer Basma - lånt ut ansiktene sine til partiet Høyre, i helsides avisannonser.

- Det blir en bra pott til slutt. Det blir jul i stova i år også, fleiper André Bergdølmo, tilsynelatende godt fornøyd med de økonomiske tilstandene på den norske fotballtoppen.

- Det er godt betalt, sier Erik Hoftun om bonuskronene fra Fotballforbundet.

Overskudd

Noen vil kanskje mene at det bør handle bare om ære - ikke om penger - når du tar på deg landslagsdrakta.

- Det handler om å få en del av de pengene Norges Fotballforbund tjener. Slik er det med all bonus. Det er noe vi tar av et overskudd. Men uansett er det en ære å spille på landslaget, sier Erik Hoftun videre.

Om landskampene den siste uka har tappet RBK-spillerne for krefter eller tilført nye, vil vise seg i dagens kamp mot Brann.

- Jeg tror nok en vokser på å spille landskamper. Men i enkelte perioder kan det bli mye, hvis det blir mye reising og vi er mye borte fra familien. Da kan det ta på kreftene, mener Erik Hoftun.

På inntektstoppen

  • Med nesten 3,5 millioner kroner i inntekt i fjor, tjente Rosenborgs Erik Hoftun best av fotballspillerne her hjemme. Forsvarskjempen bidro til felleskassa med 1,6 millioner i skatt.
  • André Bergdølmo hadde en inntekt på 1,1 million kroner. Tre andre Rosenborg-spillere tjente også over millionen i fjor: Sigurd Rushfeldt (1,2 mill.), Bent Skammelsrud (2,7 mill.) og Runar Berg (1,3 mill).