Bonuskutt for Flo & Co.

TRONDHEIM (Dagbladet): Sammenliknet med VM i 1998, må landslagsgutta godta et vesentlig kutt i bonusutbetalingen til sommerens EM-sluttspill. Dermed kan forbundet tjene fett hvis Norge gjør det bra i Belgia/Nederland.

Torsdag kveld vedtok forbundstyret bonusavtalen for EM-sluttspillet. Tallene offentliggjøres først i april, men etter det Dagbladet erfarer har spillerne sjøl innfunnet seg med lavere satser enn de hadde under VM i 1998. Lederen i NFFs toppfotballkomité, Svein Rustad, har ledet forhandlingene med spillerutvalget.

Vesentlig kutt

- Vi har blitt enige om å ikke offentliggjøre tallene ennå, men jeg kan si at det er vesentlig mindre enn bonusene for VM, sier Svein Rustad til Dagbladet.

I 1998 fikk de spillerne som var på banen i samtlige kamper 170 000 kroner for å nå åttendedelsfinalen. Hadde Norge blitt verdensmester, ville Flo & co. kassert inn 1,1 millioner kroner.

- Spillerutvalget har sjøl vært med på å innstille de reduserte EM-bonusene for forbundsstyret, sier Svein Rustad.

Økte inntekter

De reduserte spillerbonusene har ingenting med NFFs inntekter å gjøre. Forbundet kommer trolig til å tjene mer penger på EM enn de gjorde på VM.

- Årsaken til det er høyere TV-inntekter, sier fotballpresident Per Ravn Omdal til Dagbladet.

Presidenten ønsker ikke å kommentere de reduserte spillerbonusene.

- Ikke før spillerne får vite hva de får, sier han.

- Visste spillerne om at dere trolig tjener mer på EM enn på VM før forhandlingene?

- Ingen kommentar.

  • På budsjettet ,som trolig vedtas av fotballtinget i dag, har NFF satt av 18 millioner kroner til alle EM-utgiftene for landslaget. I 1998 brukte NFF drøye 25 millioner på VM.
TORE ANDRÉ FLO: Må ta til takke med lavere bonus i EM.