Bonusordningen til Marcus Pedersen kan ha sendt Brann ned i førstedivisjon

- Kan være ødeleggende for ei gruppe.

DEPP: Marcus Pedersen forlater Mjøndalen Stadion i går kveld etter en skuffende forestilling og 0-3 i sekken. Dermed blir det førstedivisjonsspill på Brann neste år. Pedersens framtid er derimot langt mer uviss. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DEPP: Marcus Pedersen forlater Mjøndalen Stadion i går kveld etter en skuffende forestilling og 0-3 i sekken. Dermed blir det førstedivisjonsspill på Brann neste år. Pedersens framtid er derimot langt mer uviss. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Marcus Pedersen ble presentert som Brann-spiller i sommer, var det store forventninger knyttet til 24-åringen.

Så store at Bergens-klubben ga Pedersen løfte om en million kroner i bonus dersom klubben reddet plassen i Tippeligaen.

- Ingen korrelasjon Dagbladets kommentator Esten O. Sæther skrev i går at Brann bør gå i seg selv vedørende millionbonusen til Pedersen.

«Bare det gjør at Brann-ledelsen med fordel kan starte selvransakelsen etter dette nedrykket med en gjennomgang av hva en så stor ekstra bonus til en enkeltspiller gjør med det kollektivet som skal prestere. Effekten av slike mulige følelser kan være vanskelig å måle i et så sammensatt spill som fotball, men kvalikresultatet er tydelig nok», skriver Sæther.

Nicolas Lemyre, fagkonsulent ved Olympiatoppen, har en doktorgrad i idrettspsykologi, og har blant annet spesialisert seg innenfor motivasjons- og prestasjonspsykologi.

Han sier til Dagbladet at han ikke kjenner til tilfellet med Brann og Pedersen spesielt, men uttaler seg på generelt grunnlag da han viser til forskning gjort av en kanadisk kollega ved navn Jacques Forest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer