NY DOPSKANDALE? Michael Rasmussen forklarer seg for retten angående sitt dopingmisbruk. Der har han navngitt tidligere lagkamerat Denic Menchov (bildet). Foto: REUTERS/Miguel Vidal
NY DOPSKANDALE? Michael Rasmussen forklarer seg for retten angående sitt dopingmisbruk. Der har han navngitt tidligere lagkamerat Denic Menchov (bildet). Foto: REUTERS/Miguel Vidal Vis mer

- Boogerd, Menchov og jeg dro til Wien for å få blodoverføring

«Kyllingen» navngir sykkelstjerne i doprettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge danske Ekstrabladet slapp Michael Rasmussen, som nylig har innrømmet 12 års dopingmisbruk, en skikkelig bombe i rettssalen i dag.

Han sier nemlig at nåværende Katusja-rytter og tidligere Rabobank-kaptein Denis Menchov har vært dopet. Russiske Menchov er en populær mann i sykkelsirkuset, og har blant annet vunnet storrittene Giro d'Italia og Vuelta a Espana. Han har også en andreplass i Tour de France.

Menchov selv har aldri innrømmet doping, og ei heller har han blitt tatt for det.

«Kyllingen» syklet selv i Rabobank mens Menchov var kaptein. I retten navnga han Denis Menchov og Michael Boogerd, som tidligere denne uken innrømmet dopingbruk.

- Boogerd, Menchov og jeg reiste til Wien for å få en blodoverføring, sa Rasmussen ifølge den danske avisen.

Theo de Rooij, som var sportsdirektør i Rabobank, satt i vitneboksen i dag, og stiller seg uvitende til sine tre stjerners dopingbruk.

- Jeg kjente ikke til Rasmussens misbruk. Jeg stolte på lagets leger. Jeg var generelt ikke involvert, og holdt meg alltid langt vekk, sa han i retten i dag.

<strong>Tidligere lagkamerater:</strong> Michael Rasmussen (i gult) og Denis Menchov (bak, i oransje og blått). Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Tidligere lagkamerater: Michael Rasmussen (i gult) og Denis Menchov (bak, i oransje og blått). Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer