STERK LIVERPOOL-START: Jordan Hendersen, Steven Gerrard og Luis Suarez har jubler for scoring mot Newcastle sist helg. De rødes sesonginnledning har vært så sterkt at flere bookmakere nå har større tro på dem som Premier League-mestere enn Manchester United. Foto: NTB Scanpix
STERK LIVERPOOL-START: Jordan Hendersen, Steven Gerrard og Luis Suarez har jubler for scoring mot Newcastle sist helg. De rødes sesonginnledning har vært så sterkt at flere bookmakere nå har større tro på dem som Premier League-mestere enn Manchester United. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bookmakerne har større tro på Liverpool enn United som seriemester

- Oppsiktsvekkende, sier Premier League-ekspert Øyvind Alsaker.

• Sjekk dagens oddstips fra Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad

Manchester United har endt foran Liverpool i 21 av 22 sesonger siden Premier League så dagens lys i 1992.

Bare i 2001/02-sesongen har Liverpool endt høyere på taballen enn erkerivalen.

Denne sesongen tror flere oddssettere at det vil skje igjen.

Iallfall tilbyr nå flere bookmakere høyere odds på at Manhester United vinner Premier League, enn at Liverpool gjør det.

10 ganger innsatsen To eksempler:

• Unibet tilbyr i øyeblikket 9 i odds på Liverpool-gull, mot 10 ganger pengene på United-gull.

•NordicBet har 8.75 på Liverpool, og 9 blank på at Manchester United forsvarer gullet fra sist sesong.

- Med tanke på at Manchester United har endt foran Liverpool i alle unntatt én sesong i Premier Leagues historie, så vil det iallfall være oppsiktsvekkende om bookmakerne får rett, sier TV2-kommentator, Premier League-ekspert og Liverpool-supporter Øyvind Alsaker til Dagbladet.

- Men når det er sagt, så ville jeg ikke satt pengene mine på noen av dem som mester. Jeg tippet Manchester City som vinner før sesongen, og jeg tror vel fortsatt at de kommer til å ta det. De har i enkeltkamper vist at de har et skyhøyt nivå inne.

Seks poeng foran United Etter åtte spilte kamper ligger Liverpool på tredjeplass, seks poeng foran Manchester United på åttendeplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det er ennå 30 kamper  - og 90 poeng å spille om...

Forrige sesong sanket ligamester Manchester United 28 poeng mer enn Liverpool, og vi må helt tilbake til 08/09-sesongen for å finne sist det var rimelig jevnt mellom de to lagene. Da endte Liverpool bare fire poeng bak United.

- Betting er litt «her-og-nå-virkelighet», og oddsen er vel slik et bilde på det som har vært vist i sesonginnledningen: Liverpool har imponert, mens Manchester United har skuffet, sier Alsaker.

Et annet bilde på at pendelen svinger mer i Liverpools favør i øyeblikket er det faktum at 16.00-kampen på TV2 Sport Premium lørdag er Liverpool-West Bromwich. Manchester United-Stoke vises i opptak klokka 21.

GULL SIST: Manchester United-spillerne kunne løfte pokalen forrige sesong. Bookmakerne har ikke stor tro på at de kan gjøre det igjen neste sommer. Foto: AFP / NTB Scanpix
GULL SIST: Manchester United-spillerne kunne løfte pokalen forrige sesong. Bookmakerne har ikke stor tro på at de kan gjøre det igjen neste sommer. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det valget er forståelig nå.

- Ikke enig i vurderingen PR-manager Mikael Mellqvist i Betssongruppen, som blant annet har merkevarene Betsson, Betsafe, NordicBet, forklarer situasjonen med at oddssetterne ser blindt på tall og statistikk når de setter en odds.

- Personlig er jeg ikke enig i vurderingen om at Liverpool har større sjanse til å vinne Premier League denne sesongen enn Manchester United, men om man ser kynisk på tallene så kan det forklares, sier Mellqvist til Dagbladet.

Han peker på at United har hatt det vanskeligste programmet i sesongstarten, og tror de vil komme sterkere.

- Men når det er sagt, så er det vel få som tror på United-gull denne sesongen, selv blant de mest ihuga United-supporterne, sier Mellqvist.

Bare skjedd én gang før Hos Unibets historie finner de bare ett tilfelle hvor Liverpool tidligere har hatt lavere odds enn United som ligavinner.

- Det skjedde i løpet av sesongen 2008/09, og på et tidspunkt der United lå syv poeng bak Liverpool. Da ble oddsen justert i favør Liverpool for en kort periode, men som de fleste husker endte det hele med at United tok hjem gullet, sier PR-manager Kyrre Merg i Unibet til Dagbladet.

At Liverpool gir lavere odds enn Manchester United som ligavinner nå, forklarer han slik:

- Å vinne Premier League handler mye om å unngå og rote bort poeng, og United har «mistet» 13 poeng så langt denne sesongen. Til sammenligning mistet de 25 i hele fjorårssesongen. Det har vært mange sesonger hvor man ikke har kunnet miste 30 poeng og samtidig vinne ligatittelen. Sånn sett begynner muligheten å svinne litt hen for Moyes menn. Liverpool har på sin side bare mistet syv poeng, og er sånn sett ikke så langt unna, sier Merg.

Plasserte innsatser hos Unibet tyder på at verken Liverpool- eller United-fansen har stor tro på eget lag denne sesongen. Av leverte spill på Premier League-mester sesongen 2013/14 er bare 12 prosent satt på Liverpool og 13 prosent på Manchester United.

Manchester City er spillernes favoritt så langt. 24 prosent av leverte spill er på den blå delen av Manchester som ligavinner.

TROR PÅ CITY: TV2 Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener det er oppsiktsvekkende at bookmakerne har lavere odds på Liverpool enn United. Men han tror uansett ingen av dem vinner ligaen. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
TROR PÅ CITY: TV2 Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener det er oppsiktsvekkende at bookmakerne har lavere odds på Liverpool enn United. Men han tror uansett ingen av dem vinner ligaen. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer