Boonen: - Forbannede juksemakere

Slakter Vino og doping-synderne.

(Dagbladet.no): Tour de France-rytterne vegrer seg ofte for å uttale seg om doping-problematikken i sykkelsporten.


Det samme kan ikke sies om Tom Boonen.

Nå går verdens beste spurter til frontalangrep på doping-tatte Aleksandre Vinokourov og resten av doping-synderne.

- Livstid

- Vino er en forbannet juksemaker som burde utestenges for livstid. Han har forårsaket stor skade for oss alle. Mange lag leter etter ny hovedsponsor for øyeblikket, og dette gjør det ike akkurat lettere, freser spurttrøye-holderen ifølge Politiken.

Boonen hevder Vinokourov er en av de typiske «men in black» - ryttere som trener i andre farger enn sitt lags, for ikke å bli gjenkjent.

- Jeg har sett ham kjøre i svart og Gert Steegmans så det han også. Jeg er ikke blind. Men vet hvem som prøver å gjemme seg, forsvinner i tre måneder og deretter omtrent kan fly, fortsetter QuickStep-rytteren.

Skam

UTE AV TOUREN: Tom Boonen slakter doping-tatte Aleksandre Vinokourovs opptreden. Her er Astana-rytteren i passiar med Michael Rasmussen. Foto: Joel Saget/AFP
UTE AV TOUREN: Tom Boonen slakter doping-tatte Aleksandre Vinokourovs opptreden. Her er Astana-rytteren i passiar med Michael Rasmussen. Foto: Joel Saget/AFP Vis mer

Tom Boonen er selv underlagt strenge regler - regler han er lei rytterne ikke følger.

- Jeg vet at UCI gjør sitt beste. Jeg har selv gitt opp mitt privatliv: Jeg forteller dem hver dag hvor jeg befinner meg. Det kan man gå i retten og vitne med. Rytter som Vinokourov kan åpenbart ikke gjøre det samme, avslutter belgiske Boonen.

Boonen: - Forbannede juksemakere
<B>SINT:</B> Tom Boonen sier han har hatt mistanke til Vinokourov lenge og at det ikke kan være akseptabelt og ikke samarbeide med antidoping-myndighetene.