Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boonen best på hjemmebane

Hushovd møtte veggen.

Han var den store favoritten og Tom Boonen gjorde akkurat som for ett år siden: Vant vårklassikeren Flandern rundt på sykkel. Thor Hushovd møtte veggen de siste tre milene.

Det så lenge ut til å kunne bli en meget god norsk dag på den belgiske landeveien, men 256 kilometer på delvis brosteinbelagte veier fra Brügge til Ninove-Meerbeke krever sin mann.

Med sju mil igjen - i en av rittets 17 tunge stigninger - begynte de store kanonene for alvor å røre på seg. Da måtte Kurt Asle Arvesen pent takke for følget. Thor Hushovd satt imidlertid våkent med i den rundt 20 mann store gruppa som ble sittende igjen foran.

Med tre mil igjen stakk Tom Boonen og landsmannen Leif Hoste i front, og ingen i Hushovds gruppe tok seg oppgaven å tette luka. Dermed utviklet avslutningen seg til en tvekamp ingen egentlig tvilte på utfallet av.

Avgjorde i spurten

Tom Boonen har de siste sesongene bevist gang på gang at han er en av verdens beste spurtere. Søndag hadde han ingen problemer med å nedkjempe Hoste på de siste meterne.

Dermed forsvarte den 25-årige belgieren fjorårets seier i Flandern rundt - og beviste i tillegg at han i øyeblikket er sykkelsirkusets «wonderboy» nummer én.

- Helt fantastisk å klare dette igjen, sa Boonen i målområdet.

28 år gamle Hoste måtte ta til takke med en ny andreplass i årets store sykkelhøydepunkt i hjemlandet - samme plassering som han fikk i 2004. Samtidig ble det en god dag for Lance Armstrongs tidligere arbeidsgiver Discovery - som har både nevnte Hoste og George Hincapie i stallen sin. Sistnevnte ble tredjemann søndag.

Kurt Asle Arvesen og hor Hushovd kom begge inn blant de 20 beste, og gjorde sine beste prestasjoner i Flandern rundt. Det betyr samtidig at Dag Otto Lauritzens tredjeplass fra 1989 fortsatt er beste norske plassering i det prestisjetunge rittet i Belgia.

Seier nummer 12

Høydepunktet står i kø for sykkeleliten om dagen. Om bare en uke kjøres sesongens neste store vårklassiker - fryktede Paris-Roubaix.

Der skal Boonen forsøke en ny kopi av fjoråret. I 2005 gjorde belgieren noe så sjeldent som å vinne både Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Den regjerende verdensmesteren tok søndag sin 12. seier i 2006, og synes å være i bedre form enn noen gang.

Årets Flandern rundt ble for øvrig åsted for en rekke stygge velt. Verst gikk det ut over Discovery-rytterne Michael Barry og Roger Hammond. Begge ble kjørt til sykehus etter å ha vært i asfalten. Det er ikke kjent hvor alvorlige skader de to har pådratt seg. Hammond viste tegn til voldsomme smerter i de høyre kneet.

PS! Tom Boonen overtok ledelsen på ProTour-rankingen med søndagens Flandern-seier.

(ANB)

VANT IGJEN: Tom Boonen vant - som i fjor - Flandern rundt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media