Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Boonen er ei kjempepyse

Thor Hushovd ikke nådig mot mannen med den gule ledertrøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Thor Hushovd dro rett på hotellet uten å prate med noen etter å ha rullet i mål til en skuffende 7. plass på dagens Tour-etappe.

Kun av praktiske årsaker, bedyret Hushovd på pressekonferansen etterpå, ettersom hotellet ligger bare to kilometer ennå målområdet.

Men da han først snakket, snakket han direkte fra levra. Og han hadde ikke mye pent å si om den belgiske spurtkanonen Tom Boonen, som innehar den gule ledertrøya.

- I dag ville ikke Quickstep (laget til Boonen, journ.anm.) ha spurt. Det eneste de var opptatt av inn mot mål, var å unngå at jeg eller McEwen kunne vinne trøya. Underveis i rittet prøvde de også å holde avstanden til utbryterne på fire minutter. De var feige! sier Hushovd.

- Var det fordi Boonen er i dårlig form? spurte Dagbladet.no.

- Det var fordi han er ei feig pyse. Ei kjempepyse!, svarte Hushovd - som likevel både lo og smilte på pressekonferansen.

Krampaktig

Dagens etappe ble beskrevet som perfekt for Grimstad-oksen - men nordmannen var rett og slett ikke lur nok på oppløpet og endte på 7.plass.

OVERLEGEN: Oscar Freire var uimotståelig i spurten og knuste alle. Thor Hushovd ble bare nummer sju. Foto: EPA
OVERLEGEN: Oscar Freire var uimotståelig i spurten og knuste alle. Thor Hushovd ble bare nummer sju. Foto: EPA Vis mer

Vant gjorde Oscar Freire.  

- Thor ville virkelig vise folk i dag, men så ble det krampaktig. Det virket ikke som Thor hadde spreke bein i dag. Jeg synes han satt for lenge på hjulet til opptrekkeren, og da han først gikk ble det forvirring. Dermed mistet Thor mye fart, sier sykkelekspert Johan Kaggestad til Dagbladet.no.

- Er han smart nok i spurten?

- Ja, Thor er lur nok. Se på Tom Boonen, han har heller ikke vunnet noen spurter så langt. Det er snakk om kjempemarginer. Klaffer det med én av ti er det bra.  Men McEwen er nok den lureste av dem, sier Kaggestad.  

Dean falt

Hushovds faste opptrekker Julian Dean deiset i bakken på den siste kilometeren, men Hushovd åpnet likevel spurten aggressivt og skubbet vekk et par konkurrenter noen hundre meter fra mål.

Likevel klarte han ikke å posisjonere seg godt nok, og ble stengt inne da det gjaldt som mest.

Det ble ikke Rabobanks Oscar Freire.

image: - Boonen er ei kjempepyse

Overlegen

Han stakk i voldsomt tempo på motsatt side av konkurrentene, og spurten hans var rett og slett uimotståelig.

Selv ikke Robbie McEwen hadde nubbesjans da han forsøkte å legge seg på hjul, og Freire vant akkurat som han ville.

Tom Boonen tok annenplassen, Inaki Isasi ble nummer tre, David Kopp nummer fire og McEwen nummer fem.

Hushovd trillet i mål til en skuffende 7.plass.

- Disken plager Thor veldig. Det er såpass mange av de store syklistene som har sagt at det var tull å diske Thor, og til med Bernhard Eisel og laglederen rister bare på hodet. Det var den grønne trøya han jaktet på i år. Da han ble disket var det som å få fem strafferundet i skiskyting, mener Kaggestad.

<B>SKUFFET:</B> Thor Hushovd sviktet i spurten i dag. Det samme gjorde Robbie McEwen.