Boonen får sykle Tour de France

Fikk medhold i voldgiftsdomstolen.

LIKEVEL MED: Quickstep-rytter Tom Boonen fikk medhold i fransk voldgiftdomstol, og kan dermed likevel delta i Tour de France. Boonen ble opprinnelig utestengt etter å ha testet positivt for kokain utenfor konkurranse. Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY
LIKEVEL MED: Quickstep-rytter Tom Boonen fikk medhold i fransk voldgiftdomstol, og kan dermed likevel delta i Tour de France. Boonen ble opprinnelig utestengt etter å ha testet positivt for kokain utenfor konkurranse. Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

|||

(Dagbladet.no): Syklisten Tom Boonen får likevel delta i Tour de France. Det bestemte en fransk voldgiftsdomstol fredag, opplyser syklistens lag via NTB og Reuters.

- Vi har akkurat fått nyheten om at Tom Boonen har rett til å starte i rittet. Lagets advokat har opplyst oss om dette, sier Quick Step-talsmann Alessandro Tegner.

Tour-arrangøren har forsøkt å nekte Boonen fra start i årets ritt. Boonen ble verdensmester i 2005. 28-åringen testet positivt på kokain i april. Det var annen gang i løpet av ett år at han ble avslørt som kokainbruker.

Han mistet Tour de France i fjor på grunn av den første prøven. Boonen ble suspendert av Quick Step-laget, men han var tilbake i konkurranse forrige måned.

Kvålsvoll enig i utestengelse

Atle Kvålsvoll, Thor Hushovds trener, mente under forrige helgs NM at det var helt riktig å utestenge belgieren.

- Sykkelsporten bør markere seg klart og tydelig i slike saker. Dersom man har holdt på med det han (Tom Boonen) har holdt på med, skal man ikke til Tour de France. Det er min personlige mening, sa han til Dagbladet.

Thor Hushovd var langt på vei enig.

- Jeg synes laget burde sagt klart i fra om at nå har du gjort noe tull. Du bør holde deg unna konkurranse i tre eller seks måneder for å vise klart og tydelig at dette tar vi avstand fra, sa Hushovd.

Ikke prestasjonsfremmende

Kokain er ikke prestasjonsfremmende, og WADAs antidopingreglement krever ikke utelukkelse for utøvere som tester positivt på det narkotiske stoffet utenfor konkurranse. Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) valgte ikke å straffe Boonen.

Amaury Sport Organization (ASO), som arrangerer Touren, vil imidlertid utelukke ham fordi hans narkotikamisbruk kan skade rittets anseelse. 

Tour de France starter i Monaco i morgen, og Boonens retur betyr trolig enda en konkurrent i spurtene for Thor Hushovd, selv om ikke Quickstep-rytteren er den han frykter mest.

- Cavendish er den sterkeste spurteren slik det har vært frem til i dag. Og så har vi (Oscar) Freire. Jeg tror også (Daniele) Benatti kommer seg i form til Touren, sier Hushovd.