Boonen nådde ikke fram med Tour-klagen

Dommeren uten grunnlag til å dømme.

ANKER IGJEN: Tom Boonens klage til fransk rett ble avvist av domsstolen i Nanterre. Nå klager Quickstep-laget inn utestengelsen fra Tour de France til den franske voldgiftsretten Chambre Arbitrale Francaise du Sport, melder TV 2 Sporten.Foto: Pascal Pavani,  AFP/Scanpix
ANKER IGJEN: Tom Boonens klage til fransk rett ble avvist av domsstolen i Nanterre. Nå klager Quickstep-laget inn utestengelsen fra Tour de France til den franske voldgiftsretten Chambre Arbitrale Francaise du Sport, melder TV 2 Sporten.Foto: Pascal Pavani, AFP/ScanpixVis mer

|||Tom Boonen har fått beskjed fra en fransk dommer at hun ikke kan behandle klagen hans på at han ikke får kjøre Tour de France.

Tour-arrangøren Amaury Sport Organisation (AMO) sa at den belgiske spurten ikke var velkommen til å kjøre Touren etter at han ble tatt for å ha brukt kokain tidligere i år.

Det førte til at Boonen gikk til sak mot de franske arrangørene, men en dommer har gitt Boonens advokat beskjed om at hun ikke kan ta opp saken.

- Den franske dommeren har informert om at hun ikke har noe rettslig grunnlag til å dømme i denne saken, sier Boonens advokat Jean-Louis Dupont til Reuters.

Det betyr etter all sannsynlighet at Boonen ikke får kjøre Touren som starter i Monaco lørdag.

(NTB)