Boonen tok sin tredje seier i Flandern rundt

Holdt unna for Pozzato i spurten.

TILBAKE PÅ TOPPEN: Tom Boonen har hatt et par tunge år på sykkelsetet, men har funnet tilbake til storformen i 2012. Søndag vant han Flandern rundt i et spurtoppgjør mot Filippo Pozzato og Alessandro Ballan.Foto: EPA/FRANCOIS WALSCHAERTS/NTB scanpix
TILBAKE PÅ TOPPEN: Tom Boonen har hatt et par tunge år på sykkelsetet, men har funnet tilbake til storformen i 2012. Søndag vant han Flandern rundt i et spurtoppgjør mot Filippo Pozzato og Alessandro Ballan.Foto: EPA/FRANCOIS WALSCHAERTS/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tom Boonen har i 2012 funnet tilbake til sitt gamle jeg etter noen tunge år på sykkelsetet. Søndag vant han Flandern rundt for tredje gang i karrieren. De to foregående seirene kom for seks og sju år siden.

Det var 68. gang i den 96. utgaven av monumentrittet at en belgier gikk til topps. Boonen er også den fjerde gjennom historien som har vunnet rittet tre ganger eller mer.

Så langt i år har han blant annet vunnet Tour of Qatar sammenlagt, E3 Harelbeke og Gent—Wevelgem og en etappeseier i Paris-Nice. Neste helg har han en ny god mulighet i Paris - Roubaix - «Helvete i nord» - som han vant i 2009.

Tremannsoppgjør Omega Pharma-Quick Step-rytteren kom seg løs sammen med italierne Alessandro Ballan fra BMC og Filippo Pozzato fra Farnese Vini-Selle Italia med cirka 15 kilometer igjen til mål i Oudenaarde, fant en fornuftig arbeidsfordeling og opparbeidet seg en uinntakelig luke ned til gruppa bak.

Belgierens overlegne spurtstyrke gjorde at de to italienerne var nødt til å gjøre noe før oppløpet, og særlig Ballan forsøkte aktivt på de siste kilometerne, men en årvåken Boonen nøytraliserte ethvert angrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer