Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boonen vant etter Kristoff-opptrekk

Men det var ikke Boonen nordmannen skulle trekke opp for...

KJØRTE OPPTREKK: Alexander Kristoff ble satt til å kjøre opptrekk for lagkamerat Óscar Freire i innspurten under semiklassikeren Paris — Brussel lørdag. Belgiske Tom Boonen endte opp som vinner. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN
KJØRTE OPPTREKK: Alexander Kristoff ble satt til å kjøre opptrekk for lagkamerat Óscar Freire i innspurten under semiklassikeren Paris — Brussel lørdag. Belgiske Tom Boonen endte opp som vinner. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN Vis mer

Alexander Kristoff ble satt til å kjøre opptrekk for lagkamerat Óscar Freire i innspurten under semiklassikeren Paris — Brussel lørdag. Belgiske Tom Boonen endte opp som vinner.

Endagsrittet i Frankrike og Belgia endte ikke uventet med spurt. Kristoff fikk i oppgave å kjøre opp spurten for Katjusjas tredobbelte verdensmester Óscar Freire i stedet for å kjøre for sin egen sjanse.

Bronsemedaljøren fra sommerens OL gjorde den jobben med bravur, ifølge procycling.no.

Kristoff kom seg opp på siden av Rabobanks Mark Renshaw med bare 200 meter igjen, men bak ham hadde ikke Freire maktet å ligge helt på hjulet til nordmannen. Dermed smatt Tom Boonen inn, og brukte hjulet til Kristoff for å få seg et perfekt dragsug å starte spurten fra. Det lyktes belgieren med og vant foran Renshaw og Freire.

- Dette rittet hadde jeg ikke på listen over ritt jeg har vunnet. Det er en viktig klassiker, og det er fint å legge det til på den personlige listen min over seirer, uttalte meritterte Boonen etter målpassering.

Kristoff endte like utenfor topp ti i semiklassikeren, men det spørs om ikke 25-åringen fra Stavanger kanskje skulle fått muligheten til å spurte selv. I etapperittet Danmark Rundt nylig var han flere ganger fullt på høyde med Boonen i massespurtene.

Også Vegard Stake Laengen deltok i Paris - Brussel. Team Type 1-proffen markerte seg ikke blant de aller fremste lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media