PÅ LEGENDARISK GRUNN: Muur van Geraardsbergen er tilbake i årets Flandern rundt. Her forserer Boonen bakken på rekognosering av rittets løype. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
PÅ LEGENDARISK GRUNN: Muur van Geraardsbergen er tilbake i årets Flandern rundt. Her forserer Boonen bakken på rekognosering av rittets løype. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)Vis mer

Boonen vil vise seg frem i Flandern-avskjed

Klassikerkongen holder følelsene i sjakk foran avskjeden med Flandern rundt.

(procycling.no): Tom Boonen har en drøy uke igjen av karrieren, som han håper skal kulminere med en femte seier i Paris-Roubaix neste søndag. Men først venter Flandern rundt, rittet han har vunnet tre ganger tidligere.

I forkant av rittet klarer å "Tommeke" å holde følelsene på avstand, men han mistenker at det kan bli emosjonelt når han legger i vei fra Antwerp søndag morgen.

- Det er spesielt, men for øyeblikket klarer jeg å holde meg rolig. Jeg er ikke sikker angående søndag, fordi starten er ikke langt fra huset mitt. Vi får se, jeg er ikke sikker, fortalte belgieren da QuickStep-Floors møtte pressen fredag.

DEN FØRSTE, STORE: Boonen krysser målstreken i ensom majestet i 2005, og vinner sitt første Flandern rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
DEN FØRSTE, STORE: Boonen krysser målstreken i ensom majestet i 2005, og vinner sitt første Flandern rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer

Mens mediene stadig jakter en emosjonell vinkling på sakene sine, er Boonen mer tilbakeholden. Dette er på ingen som helst måte noen avskjedsturne, hvor Boonen reiser rundt for å motta hyllest. For 36-åringen handler alt om å krysse målstreken først på velodromen i Roubaix.

- Jeg prøver bare å fokusere på de to siste, viktige rittene. Hele sykkelverden er veldig opptatt med å få alle detaljene fra karrieren min, men jeg er egentlig ikke bevisst på alle tingene som foregår. Jeg prøver bare å fokusere på Paris-Roubaix. Kanskje det vil komme etter det, men for øyeblikket er jeg ikke emosjonell eller noe.

Ønsker å angripe

Så langt har det vært en stille vår for Boonens del. Han veltet ut av Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne gikk uten ham, grunnet mageproblemer. I Milano-Sanremo dedikerte han seg til Fernando Gaviria og var med å taue feltet inn i Poggio.

De siste ukene har han hentet inn to topp ti-plasseringer i E3 Haralbeke og Gent-Wevelgem, uten å ha utmerket seg spesielt. Det har derimot Philippe Gilbert, som har seilt opp som en av de store favorittene til å vinne søndagens De Ronde.

- Philippe er vår leder. Jeg er en som alltid er villig til å jobbe for laget. Jeg er veldig følelsesladd når en lagkamerat vinner. I den situasjonen, hvis Philippe er kapabel til å vinne, så vil jeg sykle for ham, uten problemer.

I STORFORM: Philippe Gilbert har våknet til live igjen denne våren og kjørt inn flere gode resultater. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
I STORFORM: Philippe Gilbert har våknet til live igjen denne våren og kjørt inn flere gode resultater. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer

Gilbert har vist strålende form med andreplass i både Dwars Door Vlaanderen og E3 Haralbeke, og tok denne uken både etappeseier og sammenlagtseier i De Panne Tredagers. I tillegg har også QuickStep-Floors Niki Terpstra og Zdenek Stybar, som er blant outsiderne til Flandern rundt.

Selv om Gilbert er kaptein har ikke Boonen noen planer om å være noen statist.

- Jeg venter på øyeblikket for å virkelig gjøre noe. I de siste rittene har det alltid vært jeg som har ventet i gruppen bak, i tilfelle det skulle samles til spurt.

- Jeg vil foretrekker å gjøre noe. Det må ikke være å vinne. Hvis det er mulig vil jeg gjøre noe annet enn å bare sitte i feltet og gjøre ingenting.

Løypen har gjort det vanskeligere

Boonen mener dog at det tidligere var større muligheter for å animere rittet. Løypen ble i 2012 endret, da målgangen ble flyttet fra Meerbeke til Oudenaarde, og man erstattet stigningene Muur van Geraardsbergen og Bosberg med Oude Kwaremont og Paterberg i avslutningen.

- Det har endret mye, mener han.

- Vi får se, kanskje du kan gå enda tidligere med to eller tre lagkamerater, men problemet er alltid at når du gjør det så har du alt presset på deg og ingen hjelper deg mer. Så du må ta de riktige avgjørelse til de riktige tidspunktene. Det ville vært idiotisk å tape rittet fordi du går for tidlig, men på den andre siden må du noen ganger ta sjansene dine for å vinne.

Flandern rundt følger du LIVE hos procycling.no fra 10:30 søndag!

I procycling.nos podkast "Musette" kan du høre panelet diskutere Flandern rundt og favorittene til rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!