- Boork vil ha flere intelligente spillere

Norske hockeyspillere har ikke vært best når det gjelder. Nagano-OL gikk uten Ole Eskild Dahlstrøm og kompani. Svenske Leif Boork og gutta skal ut i OL-kvalik i morgen. Hvilke mangler har Norge? - Boork sier han trenger flere intelligente spillere, sier Dahlstrøm til Dagbladet.

Hockeyveteranen tar sine arbeidsoppgaver på alvor. Han håper flere av gutta gjør det samme - for denne helga avgjør om Norge får spille OL i Salt Lake City eller ei.

Etter hver eneste ishockeykamp sliter Ole Eskild Dahlstrøm med nattesøvnen. Landslagsspilleren går nemlig gjennom alle situasjonene som oppsto i kampen visuelt i hodet etterpå. - Jeg sovner sjeldent før klokka 03.00- 04.00 etter en kamp, sier Ole Eskild til Dagbladet.

- Jeg er som læreren som får inn stiler - han må rette dem med en gang. Jeg for min del må rette opp de feilene jeg gjorde på isen slik at de ikke gjentar seg, sier Ole Eskild.

Rask i hodet

- Får jeg repetert bra på ting, slipper jeg å gjøre feilen ti ganger til. På den måten utvikler jeg meg også videre som ishockeyspiller, sier Ole Eskild.

Han er ikke rask på skøyter og er heller ikke fysisk sterk - men Ole Eskild er likevel en publikumsfavoritt. Storhamar-spilleren har eminent teknikk og et overblikk mange kan misunne ham.

- Jeg har all right oversikt. Har også lært meg å bli rask i hodet, sier Ole Eskild.

- Er det mange spillere på Norges landslag som tenker som deg?

- Leif Boork (landslagssjef red.anm.) vil nok ha flere intelligente spillere, men de forskjellige spillerne løser situasjonene på ulike måter, sier Ole Eskild.

Han roser Boork-en:

- Leif er innmari flink til å snakke med folk og løse situasjoner, sier Ole Eskild.

Han får ekstremt god selvtillit når han løser situasjonene på isen slik det er blitt snakket om på forhånd.

Føler ansvar

- Det gir deg en fryktelig god følelse, sier Ole Eskild og fortsetter:

- Lagkamerat Tom Erik Olsen sier det på følgende måte: Du kan ikke komme i klassen til Dahlstrøm uten å ha gjort leksa, sier Ole Eskild og ler.

Storhamar-spilleren er en av humørsprederne i den norske troppen og føler et sterkt ansvar for sine lagkamerater - selv om kapteinen heter Trond Magnussen.

- Det er ikke bare kapteinen og trenerens jobb å få alle spillerne til å dra i samme retning. Alle har et ansvar, sier Ole Eskild.

Han prøver å få med seg alle til å tro på at det er mulig å vinne OL-kvalifiseringen på hjemmebane denne uka.

- Jeg har gått rundt og småkødda med de fleste, sier Ole Eskild og beskriver en episode fra nåværende samling:

- Jeg gikk bort til Trond Magnussen og ga ham en klem. Samtidig gratulerte jeg med at han er inni i varmen igjen i Sverige. Sist gang vi møttes hadde han sittet mye på benken, sier Ole Eskild.

<B>KRAVSTOR:</B> Landslagssjef Leif Boork jobber for at norske hockeyspillere skal bruke hodene like mye som resten av kroppen. Vil det gi gevinst allerede i OL-kvaliken i morgen?