SKYTESKIVE: Frankrikes kaptein Patrice Evra får kritikk fra alle kanter om dagen, etter oppførselen til de franske spillerne under VM. Nå er også tidligere Frankrike-helt Lilian Thuram ute og ber om at han aldri må representere Frankrike igjen. Foto: EPA
SKYTESKIVE: Frankrikes kaptein Patrice Evra får kritikk fra alle kanter om dagen, etter oppførselen til de franske spillerne under VM. Nå er også tidligere Frankrike-helt Lilian Thuram ute og ber om at han aldri må representere Frankrike igjen. Foto: EPAVis mer

- Bør aldri spille for Frankrike igjen

Lilian Thuram har gitt sitt råd til det franske fotballforbundet.

|||(Dagbladet): Frankrikes oppvask etter VM-fiaskoen fortsetter med uforminsket styrke. I dag ga Lilian Thuram sine råd til et nasjonalt utvalg i det franske fotballforbundet, der han er et medlem.

- Jeg ba forbundet om å straffe spillerne som deltok under VM ekstremt hardt. Jeg sa også at Patrice Evra aldri bør spille for det franske landslaget igjen, sa Lilian Thuram etter møtet, ifølge Telegraph.

- Når du er kaptein for Frankrike, forventes det at man har respekt for trøya og det franske folket.

Les også: Det franske landslaget er blitt symbol på alt som er galt i Frankrike

Thuram er en levende legende i fransk fotball. Høyrebacken og midtstopperen var en del av gullaget som vant VM på hjemmebane i 1998 og EM to år seinere. Han står med 142 landskamper, noe som er fransk rekord.

Ordene fra Thuram svir nok ekstra hardt for Evra (Man Utd) og de andre franske spillerne. Den tidligere landslagskjempen er født i karibien og var et av de store symbolene på samholdet mellom etniske franskmenn og innvandrere for 12 år siden.

SLAKTER: Lilian Thuram snakker med pressen etter møtet med det franske fotballforbundet, der han slaktet de franske spillerne. Foto: AFP
SLAKTER: Lilian Thuram snakker med pressen etter møtet med det franske fotballforbundet, der han slaktet de franske spillerne. Foto: AFP Vis mer

Thuram er sjokkert over spillernes streik under VM, da de nektet å trene i protest mot hjemsendelsen av Nicolas Anelka.

- Når spillerne stenger seg inne på bussen og det var Raymond Domenech som leste opp deres uttalelse, viser det at trenreren ikke var respektert lengre.

- Spillerne var ute av stand til å innse rekkevidden av hva de gjorde.

Det er kaos i fransk fotball om dagen, Laurent Blanc tar over landslaget etter Domenech, men forbundet står fortsatt uten president. Dagens møte skulle velge en ny president etter at Jean-Pierre Escalettes trakk seg.

Samtidig truer FIFA med å utestenge Frankrike fra fotballfamilien på grunn av politisk innblanding i fotballforbundet.

Norge møter Frankrike 11. august på Ullevaal.