GAMLE RIVALER OG HISSIGPROPPER: Både Arsene Wenger og Sir Alex Ferguson sliter tidvis med å beherske seg på sidelinja. Førstnevnte mener Fergusons oppførsel 2. juledag burde fått konsekvenser. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
GAMLE RIVALER OG HISSIGPROPPER: Både Arsene Wenger og Sir Alex Ferguson sliter tidvis med å beherske seg på sidelinja. Førstnevnte mener Fergusons oppførsel 2. juledag burde fått konsekvenser. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

- Bør du oppføre deg på den måten? Nei!

Wenger mener Ferguson burde vært straffet.

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson ble ikke rapportert av dommer Mike Dean for sin hissige oppførsel på sidelinja før 2. omgangen mot Newcastle 2. juledag, og slipper dermed en mulig FA-siktelse for upassende oppførsel.

I dag tok han i stedet et kraftig oppgjør med Newcastle-manager Alan Pardew og mediene - som han mener har blåst saken ut av alle proporsjoner.

- Den eneste personen de ikke har snakket med er Barack Obama fordi han er for opptatt, sa en syrlig United-manager.

- Må straffes når vi går over streken
Nå melder enda en person seg på i diskusjonen. Ikke Barack Obama, men Arsene Wenger, som mener Ferguson kan prise seg lykkelig over å unnslippe straff.

- Bør du oppføre deg på den måten? Nei, sier Arsenal-manageren, ifølge The Guardian.

Wenger ble selv sendt opp på en ydmykende tribuneplass midt blant United-fansen av nettopp Mike Dean i 2009, da han i frustrasjon sparket en flaske vann avgårde.

Franskmannen er blitt utestengt og fått bot av både FA og UEFA opp gjennom årene, en av gangene tok han fysisk tak i linjemannen etter et overtidstap mot Sunderland i 2010.

Så langt gikk ikke Ferguson mot Newcastle - men Wenger mener det må være likhet for loven.

- Jeg har ikke alltid oppført meg som jeg burde og vært noe godt forbilde.

- Noen ganger går vi over streken, og når det skjer, må vi straffes. Det er så enkelt. Enten det er meg, Ferguson eller noen andre, er reglene som de er. Det er ikke ett sett med regler for én person og ett sett med regler for en annen - det er likt for alle, sier Wenger.

Mancini og Redknapp fikk brev
Ferguson har ikke alltid sluppet unna etter sine utbrudd mot dommerne. I fjor fikk han fem kampers karantene for sine uttalelser om Martin Atkinson etter å ha tapt 1-2 mot Chelsea på Stamford Bridge. I 2009 ble han utestengt i to kamper da han mente dommer Alan Wiley var for dårlig trent.

Noe lignende risikerer Manchester City-manager Roberto Mancini etter 0-1-tapet mot Sunderland på onsdag. Italieneren lurte på om Kevin Friend hadde spist for mye julemat.

Også QPR-sjef Harry Redknapp må forklare seg etter å ha uttalt at dommer Chris Foy kunne ha behov for optiker.

SPARKET FLASKE: Arsene Wenger ble sendt opp på tribunen av Mike Dean for denne flaskesparkingen i 2009. Foto: (AP Photo/Jon Super)
SPARKET FLASKE: Arsene Wenger ble sendt opp på tribunen av Mike Dean for denne flaskesparkingen i 2009. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer