- Bør gå av nå

TRONDHEIM (Dagbladet): Fra nå av er Nils Arne Eggen Rosenborg-trener på oppsigelse. Det kan bli et problem, hvis RBK får en dårlig sesong i eliteserien.

Det tror bedriftsrådgivere Dagbladet har snakket med.

Lengst går hodejegeren Åge Petter Christiansen i Nye Hoder. Han mener Eggen bør si opp nå, og forlate trenerjobben i løpet av vårsesongen.

- Enten sier man opp når man er klar, eller så venter man med å si opp til man er klar. Det er tydelig at Nils Arne Eggen er klar. Det at han har varslet sin avgang allerede nå, tror jeg vil føre til at Rosenborg får problemer når det begynner å butte imot. Det er helt avhengig av hvordan de to-tre neste kampene går, sier Christiansen til Dagbladet.

- Er seg sjøl

- Her handler det ikke om prinsippet, men om personen Nils Arne Eggen, mener Odd Ustad. Han er bedriftsrådgiver i Total Consult AS og sambygding av Eggen fra Orkdal - han hadde treneren som lærer på barneskolen i 1960.

- Nils Arne er seg sjøl, og han er heller ikke noe vandrende prinsipp. En av de tingene han er god på, er nettopp dette med kommunikasjon. Når han varsler avgangen såpass tidlig, oppnår han en voldsom oppmerksomhet om klubben. Man er garantert at media daglig, fra time til time, holder seg oppdatert på utviklingen i Rosenborg. Det er i god Rosenborg-ånd, og Nils Arne er et av de beste kommunikasjonsmenneskene i Norge, sier Odd Ustad.

Også Åge Petter Christiansen påpeker at Eggen er spesiell:

- Han har en egen evne til å motivere. Så det kan hende han greier å få inn en fandenivoldsk stemning i laget, om at nå skal vi gi ham den beste avskjedspresangen, nemlig et nytt seriemesterskap, sier Christiansen.

Engasjert

På treninga i går var det ingen tegn til at sjefen er på vei mot pensjonistlivet: I løpet av to timers hardkjør noterte Dagbladet utrop som «hold fred!», «forbainna!» og «æ skjøt dæ en dag!» fra en ekstra engasjert trener.

- Eggen har også gjort noe annet som er i god RBK-ånd, nemlig å vise åpenhet. Han har gått ut med ei melding i veldig god tid, og det gir forutsigbarhet. Men det gir også en viss usikkerhet, så lenge det ikke er fylt etter bakfra, påpeker Odd Ustad.

- Hva hvis det går dårlig for laget denne sesongen?

- Der ligger faren for usikkerhet.

- Så hvis dette skal gå bra, må laget innfri forventningene?

- Ja, helt riktig - og det tror jeg at de gjør, sier Odd Ustad.

FULL FART: I går var det høy temperatur da Nils Arne Eggen ledet RBK-treninga. Den langvarige oppsigelsestida hans kan bli et problem, mener bedriftsrådgivere.