BØR FÅ FRED: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) mener Marit Bjørgen (34) må få slippe spørsmål om framtida. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
BØR FÅ FRED: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) mener Marit Bjørgen (34) må få slippe spørsmål om framtida. Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

- Bør ha såpass respekt for Marit at vi slutter å plage henne

Sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Verdenscupen i langrenn avrundes denne uka. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) mener Marit Bjørgen (34) må få slippe spørsmål om framtida.

- Fortsetter du, eller legger du opp? Bjørgen har fått spørsmålet flere ganger.

Nå ber lagvenninnen omgivelsene om å besinne seg.

- Marit er en stor idrettsutøver. Vi burde ha såpass respekt at vi slutter å plage henne med spørsmålet til vi er ferdig med sesongen, sier Uhrenholdt Jacobsen.

- Jeg synes synd på henne. Spørsmålet er uinteressant, helt til snøen blir borte for i år. Hun, som alle andre, må få lov til å fullføre sesongen, påpeker 28-åringen.

Stor spenning Bjørgen har allerede vunnet verdenscupen med klar margin. Onsdag er det sprint i Drammen. Sesongens siste distanse er 30 kilometer i Holmenkollen søndag.

Størst spenning er det knyttet til sprinten. Bjørgen leder sprintcupen med 40 poeng til toer Ingvild Flugstad Østberg.

- Det er ikke helt over. Men Marit har vært sterk i hele år. Hvis hun vinner, er det veldig fortjent, sier Flugstad Østberg.

Også Gjøvik-jenta har merket seg spørsmålene rundt Bjørgens framtid:

- Hun bestemmer seg når hun bestemmer seg. Vi vet ikke så mye vi på laget heller. Men jeg håper at Marit fortsetter. Jeg har lært mye av henne.

Eventyrlig Bjørgen har hatt en eventyrlig karriere. Hun har vunnet 92 renn i verdenscupen. I tillegg har hun seks OL-gull og 14 VM-gull.

På «Skavlan» i forrige uke fikk hun følgende spørsmål:

- Har du bestemt deg for når du legger opp?

- Nei.

- Så det er ikke sånn at du vet det, men ikke vil si det?

- Nei, vi får se. Men jeg har nok noen tanker rundt det, svarte Bjørgen hemmelighetsfullt.