Bør Norge forandre spillestilen?

Norge spilte 270 minutter i EM, og scoret ett mål. Hva gikk galt? Må spillestilen forandres? Dagbladet spurte trenerne i Tippeligaen.

Moldetrener
Erik Brakstad:

- Norge bør ikke forandre stilen, men videreutvikle den. Defensivt holder stilen mål, men vi trenger flere alternativ når vi vinner ballen. Vi trenger større variasjon og mer trøkk i angrep.

Glimt-trener
Dag Opjordsmoen:

- En spillestilforandring er ikke nødvendigvis det riktige. Det positive i etterkant av dette mesterskapet er at det blir en debatt rundt hvilken spillestil man ønsker, og at det er avslørt at vi har mangler. Vi må inn i tenkeboksen med dette.

Odd-trener

Arne Sandstø:
- Norge har spilt bra og morsomme kamper med denne stilen, men det må gjøres enda bedre. Norge har også oppnådd resultater, men stilen må perfeksjoneres.

Moss-trener
Knut Thorbjørn Eggen:

- Vi må holde på vår gode defensive organisering. Samtidig er vi nødt til å forbedre de individuelle ferdighetene slik at vi slipper å stable ni mann bak ballen når vi forsvarer oss. I angrep savner jeg dessuten flere løsningsalternativer. Vi ble for stereotype og mangler evnen til å tolke kampforløpet.

Stabæk-trener
Anders Linderoth:

- Jeg synes ikke Norge bør forandre stilen, men den bør utvikles. De har et godt etablert forsvar, så Semb bør få flere folk fram på banen.

Start-trener
Jan Halvor Halvorsen:

- Stilen har gjort at Norge kom til EM og gutta har hatt suksess med den. Jeg mener de bør tenke mere offensivt og tørre mer. De burde i alle fall gått for å vinne onsdagens kamp framfor å safe. De produserte altfor lite framover.

Vålerenga-trener
Tom Nordlie:

- Det spørs hva som menes med spillestil. Defensivt bør vi beholde spillestilen, men framover må vi ha flere strenger å spille på. Vi blir for forutsigbare. Jeg har savnet debatten i flere år. Hvis ikke blir vi spillende slik til 2015. Vi må være ydmyke nok til å se at det er flere veier til Rom.

Bryne-trener
Kenneth Rosén:

- Stilen må utvikles for å få større variasjon i spillet. Dette er ikke synsing, men fakta. Langpasningen er bra, men spillet er ikke fleksibelt nok. Systemet er godt og alle er trygge på arbeidsoppgavene. Men mot gode nasjoner må vi variere mer. Da mener jeg å spille mer gjennom midtbanen og få med folk framover i bedre bevegelse. Det gir ballfører flere pasningsalternativer.

Tromsø-trener
Terje Skarsfjord:

- Det er ikke spillestilen det er noe feil med, men måten vi gjennomførte den på. Avisene har mast mye om at de fire spissene skulle spille samtidig. Det er ikke sikkert det var så lurt. Vi må la midtbanen vår bestå av midtbanefolk, og la spisser være det de er, nemlig spisser. Bare slik kan vi få den riktige flyten i laget.

Haugesund-trener
Åge Steen:

- Vi har hatt suksess med spillestilen tidligere, og den har jeg tro på. Men den må videreutvikles. Defensivt er vi i verdensklasse, men offensivt må vi bli flinkere - spesielt i spill mot etablert forsvar. Jeg ønsker også mer spill gjennom midtbanen.

Lillestrøm-trener
Arne Erlandsen:

- Vi må bevare det vi er dyktige på - nemlig defensiv trygghet. Det er på grunn av stilen vi har nærmet oss de beste. Jeg ønsker at vi utvikler det vi ikke er gode til. Spill mer gjennom midtbanen og gi ballfører flere oppspillsvarianter, så slipper han å bare slå forutsigbare langballer.

Rosenborg-trener
Nils Arne Eggen:

- Norge må helt klart bli bedre til å spille angrep. Slik vi har framstått i det siste, angriper vi jo ikke i det hele tatt. Offensivt mangler vi struktur. Jeg ønsker at vi skal finne et spillemønster som gir flere målsjanser. Langpasningen er ikke gjennombruddshissig hvis vi ikke får med folk bakfra som kan ta imot. Klart landslaget burde spille mye mer gjennom midtbanen.

Brann-trener
Teitur Thordarson:

- Først og fremst vil jeg si det er veldig synd for norsk fotball at ikke laget gikk videre. Norge er bra defensivt, men skaper for få muligheter framover. De har ikke maktet å utvikle seg videre angrepsmessig. Norge ligger langt bakpå, og får dermed lang vei til motstanderens mål. Når laget i tillegg heller ikke får overgangsspillet til å fungere, slik de er så avhengige av, blir ikke resultatet bra.