Bør Rosenborg overta?

Nils Johan Semb avviser å la et forsterket Rosenborg ta over landskampene. - Uaktuelt, sier han. Men Semb innrømmer at et slikt lag høyst sannsynlig hadde gjort det bedre enn 2- 2 hjemme mot Albania.

Etter å ha sett et handlingslammet norsk landslag spille uavgjort mot Albania, foreslo Dagbladets fotballkommentator Øivind A. Monn-Iversen i går å la Rosenborg forsterket med Frode Grodås, Tore André Flo, Vegard Heggem og Steffen Iversen spille landskampene fra nå av.

«Rosenborg ville brukt Ullevaal-matta til å brette ut ferdighetene mot en så defensiv og lite villig motstander.»

Nils Johan Semb drar på det i maksimalt to sekunder før han skrinlegger ideen.

- Nei, dette blir for hypotetisk. Ingen grunn til å bytte ut et kollektiv med et annet.

- Dessuten har vi mye Rosenborg i laget som det er, sier han.

Enig

Til tross for at Semb ønsker å gå sine egne veier, er han enig i at et klubblag som slår Real Madrid - og burde slått Juventus - også slår Albania.

- Ja, men jeg tror det norske laget som spilte mot Albania kunne slått Italia også, jeg.

Etter en dårlig natts søvn hadde ikke landslagssjefen mistet troen på noe som helst. Han var heller ikke villig til å skylde på andre enn seg sjøl.

- Jeg tar hele ansvaret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en frase. Semb tar ikke sjølkritikk for en eneste feilvurdering. Han forsvarer fortsatt det lave presset i første omgang.

- Det er hasardiøst å stå høyt mot en slik motstander. Problemet er aggressiviteten når vi først går i press, sier han.

Savner Ronny

Frykten for å bli fraløpt i store bakrom danner grunnlaget for Sembs dype tro på lavt press. Han medgir at savnet av Ronny Johnsens fart er merkbart.

Semb er også bekymret for den fraværende aggressiviteten i midtbaneleddet.

- Er spillerne for dårlig trent?

- Det er vanskelig å vurdere løpskapasiteten til enkeltspillerne. Det er en interessant problemstilling. Helst hadde jeg sett at alle spillerne var på banen 90 minutter hver lørdag.

- Men Henning og Tore André er blant dem som spiller minst, og dem er blant de som har gått foran i disse to kampene, sier Semb.

Godt det er ei stund til neste gang.