Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

- Bør stå opp og gi faen

Flint Tønsberg-trener John Arne Riise har oppfordret divisjonskollegaene sine om å bryte forbudet mot fullkontaktstrening for voksne i breddefotballen.

- GI FAEN: Fotballprofilen John Arne Riise er trener for 3.-divisjonsklubben Flint Tønsberg som må vente med fullkontaktstrening og kamper. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- GI FAEN: Fotballprofilen John Arne Riise er trener for 3.-divisjonsklubben Flint Tønsberg som må vente med fullkontaktstrening og kamper. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det fremgår av en epost TV 2 har fått tilgang til.

- Jeg mener vi alle bør stå opp og gi faen. Vi bør fra i morgen (mandag) trene normalt som en protest mot den urettferdigheten vi alle føler. Regjeringen snakker om hvor viktig bredden er hele tiden, vel, handling sier mer enn ord! skriver Riise til trenerkollegaene i 3. divisjon, avdeling 2.

Mandag gikk Norges Fotballforbund ut og advarte mot nettopp slike demonstrasjoner

BIG SPENDER: John Arne Riise får kjørt seg i denne ukens episode av «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

- Vi frykter at en slik demonstrasjon vil kunne skape unødvendig splittelser mellom ulike lag internt i ligaene, samt mellom NFF sentralt og klubbene. NFF vil i utgangspunktet ikke ha mulighet til å kontrollere og følge opp brudd på et regelverk som ikke er tilknyttet fotballens eget regelverk, skrev generalsekretær Pål Bjerketvedt i et brev.

Sakens bakgrunn er at det blir ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august, noe som har fått Fotball-Norge til å rase. Mens barn og ungdom under 20 år kan drive fullkontaktstrening og snart spille kamper, er det samme kun tillatt på herrens tre øverste nivå og kvinnenes to øverste nivå.

Riise har ikke besvart TV 2s henvendelser tirsdag. 39-åringen har spilt 110 landskamper for Norge, noe som er flest på herresiden. Han spilte for den engelske storklubben Liverpool fra 2001 til 2008.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!