-  Bør stå over

Landslagslege Lars Kolsrud mener at Liv Grete Skjelbreid Poirée (30) ikke bør gå flere løp i VM!

HOCHFILZEN (Dagbladet):

-  Det går tregere framover med Liv Grete enn jeg håpet på. Hun trenger fortsatt mer restitusjon, og jeg mener det ikke er noen god idé å bruke henne på fredagens stafett, sier Lars Kolsrud til Dagbladet.

Liv Kjersti Eikeland (25) er reserve til stafettlaget. Hun ble nest beste norske jente med 16. plass i går (tre tilleggsminutter), og vil ifølge Kolsrud være et bedre alternativ enn Liv Grete på stafetten.

-  Knallform

-  Liv Kjersti er i knallform. Hvorfor ikke henne framfor å gamble på Liv Grete. Så sakte som det har gått framover med Liv Grete, ønsker jeg en ny infeksjonsutredning på henne, for å se om det kan være noe vi har oversett, sier Kolsrud.

Selv om Liv Grete skulle føle seg ok torsdag, mener landslagslegen det vil være lurt å ikke la henne gå.

-  Det vil være fint om vi nå kan si at det er game over for Liv Grete i VM. Selv om hun skulle bli frisk, skal hun også danke ut Liv Kjersti, som altså viser fin form nå.

Vil ha rask avklaring

 TRENGER HVILE: Ifølge landslagslege Lars Kolsrud trenger Liv Grete Skjelbreid Poirée fortsatt mer restitusjon. Han mener det ikke er noen god idé å bruke henne på fredagens stafett. Foto: Daniel Sannum Lauten
TRENGER HVILE: Ifølge landslagslege Lars Kolsrud trenger Liv Grete Skjelbreid Poirée fortsatt mer restitusjon. Han mener det ikke er noen god idé å bruke henne på fredagens stafett. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Landslagssjef Odd Lirhus ville ikke i går ta beslutningen om han skulle vrake Liv Grete. Men Kolsrud håper på en rask avklaring. Helst allerede i dag.

-  Jeg tror det vil være det beste for alle parter. Så kan Liv Grete bruke tida på å backe opp de andre, mens Liv Kjersti kan få god tid til å forberede seg, sier Kolsrud.

Han tror ikke Liv Grete vil ta det ille opp å bli vraket.

-  Trolig vil hun bare bli glad for å slippe det presset det er å gå når man er et usikkert kort. Slik jeg kjenner henne, vil hun være ute i løypa for å heie fram de andre jentene.

NB! Om Liv Grete ikke går fredagens stafett eller søndagens fellesstart, vil hun ende opp med 37. plass fra lørdagens sprint som sitt VM-utbytte.