Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bør United få spille i Norge?

Norges Fotballforbund vil verne om sitt eget arrangement, Drillos - Liverpool, på Ullevaal 29. juli. De viser minimalt med samarbeidsvilje for at kampene mellom Manchester United, Brann og Vålerenga kan spilles i Oslo og Bergen. Nå har du sjansen til å si hva du mener!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARVID HOLMLUND

VACLAV PLETANEKRing oss i dag - mellom klokka 17 og 20 Så kan DU være med på å påvirke avgjørelsen som er tatt av sjefene i fotballforbundet.

Fotballagenten Rune Hauge har tilrettelagt treningsturen til Manchester United, som ifølge planen skulle være som følgende:

  • 28. juli: Vålerenga-Manchester United på Bislett.
  • 31. juli: Brøndby-Manchester United i Danmark
  • 4. august: Brann-Manchester United på Brann stadion.

En drøm for alle som elsker engelsk og norsk fotball. Garantert fulle hus både i Oslo og Bergen. Og det er akkurat her Norges Fotballforbund kommer inn i bildet.

Hår i suppa

De vil verne om sin egen storkamp 29. juli. Først mente generalsekretær i NFF Trygve Bornø at kampen mellom Vålerenga og ManU lå for tett opp til deres eget arrangement. I går kveld var det kamporganisator Rune Hauge som var håret i suppa.

Fordi han vissnok ikke er lisensiert til å arrangere kamper mellom europeiske fotballklubber.

- Det er en kompliserende faktor, sa Bornø til TV2 i går kveld.

I England sitter ledelsen i Manchester United og rister på hodet. Det er garantert første gang storlaget ikke er velkommen til å spille privatkamper i utlandet.

- Vi har overlatt organiseringen av turen til Rune Hauge. Vi vil gjerne spille tre kamper, sa ManU-boss Martin Edwards i går kveld.

Kan stokke om

Klubbledelsen kan ikke fatte at Norges Fotballforbund vil sette en stopper for sommertreningen i Norge. Resultatet kan bli at klubben velger andre motstandere i Skandinavia.

Norges Fotballforbund og president Per Ravn Omdal mener de har regelverket i ryggen når de setter foten ned. Det er det ingen som bestrider. Men at det går an å ta fra tusenvis av ungdommer gleden ved å se United spille «live» i Oslo og Bergen, er nokså vanskelig å forstå.

DU har muligheten til å legge press på forbundet ved å si din mening til Dagbladet i dag.

Agent Rune Hauge mener det er mulig å stokke litt om på datoene, slik at kampen mellom Vålerenga og ManU ikke går dagen før Drillos - Liverpool. Men da trenger han en tilbakemelding raskt.

Verken han eller United leker butikk.

- De tre United-kampene er kontraktfestede. Skal Vålerengas kamp flyttes, er vi avhengige av velvillighet fra de andre klubbene, sier Rune Hauge til Dagbladet.

Men han er avhengig av mer enn klubbene. For så lenge Norges Fotballforbund ikke legger forholdene til rette, kan timeglasset renne ut.

- Det blir litt av en jobb å legge sammen en ny kabal. Det er ikke flust av ledige datoer, sier Hauge.

Han påpeker at europacupene spilles i august. Både Brøndby og Vålerenga skal delta. Og i tillegg ligger United godt an til å spille Charity Shield 9. august. Laget må reise hjem 4. august.

Bidrar økonomisk

Men det er ikke for sent å snu for NFF. Norway Cup Festival og Vålerenga har tilbudt å gi deler av overskuddet til forbundet, slik at økonomi ikke skal være ankepunktet. I Bergen er de garantert villige til å gjøre det samme.

Vålerenga-leder Jon H. Nordbrekken vil gjøre alt for at fotballfansen skal få oppleve Manchester United på Bislett. Han har en krystallklar melding til fotballforbundet:

- Ta til vett og forstand. Dette er en fantastisk go'bit. Det er mulig å fylle Ullevaal og Bislett med slike motstandere.

SPILLER I SVERIGE?</B> Hvis ikke fotballforbundet ombestemmer seg raskt, vil Ole Gunnar Solskjær og Manchester United spille sommerkampene andre steder enn i Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!