Skiskyting

- Bør være livredd

… sier Vetle Sjåstad Christiansen (30) i retning Johannes Thingnes Bø (29) før den avsluttende verdenscuphelga i Holmenkollen.

REDD: - Selvfølgelig er jeg redd, sier Johannes Thingnes Bø om formen til Vetle Sjåstad Christiansen. Her fra OL i Beijing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REDD: - Selvfølgelig er jeg redd, sier Johannes Thingnes Bø om formen til Vetle Sjåstad Christiansen. Her fra OL i Beijing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
  • Se verdenscupen i skiskyting fra Holmenkollen torsdag til søndag på TV 2 Direkte og TV 2 Play.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Etter at Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn til en overlegen seier på søndagens fellesstart i Östersund, var spørsmålet flere stilte seg:

Hvordan hadde det sett ut dersom Johannes Thingnes Bø hadde stilt til start?

Under verdenscuphelga i Nove Mesto fikk Thingnes Bø påvist corona, og måtte derfor stå over rennene i Sverige. Uten stryningen på start valgte Sjåstad Christiansen å gå fra feltet allerede fra start, og før første skyting hadde han fått en luke ned til konkurrentene. Med 20 av 20 treff vant han til slutt foran Johannes Dale.

Seieren var Sjåstad Christiansens første individuelle verdenscupseier denne sesongen.

- Det var det perfekte løp. Hadde jeg fått med Johannes på det kjøret der, så hadde det blitt ekstremt spennende Jeg har tatt min sjanse og entret manesjen mens kongen har vært borte, sier Sjåstad Christiansen og skuer bortover mot Thingnes Bø i solfylte Holmenkollen.

- Endelig var det mulig å vinne, fortsetter han.

KNYTTET NEVEN: Vetle Sjåstad Christiansen imponerte på fellesstarten i Östersund. Foto: Anders WIKLUND / TT NEWS AGENCY / AFP
KNYTTET NEVEN: Vetle Sjåstad Christiansen imponerte på fellesstarten i Östersund. Foto: Anders WIKLUND / TT NEWS AGENCY / AFP Vis mer

Bør fryktes

I kjent stil er 30-åringen fra Geilo i godt humør når Dagbladet møter ham utenfor Holmenkollen Scandic Park, der store deler av skiskytingseliten bor under verdenscupen i Holmenkollen.

Selv om latteren som alltid sitter løst i intervjusetting, er det alvor når han står på start på dagens sprint. Foran den avsluttende verdenscuphelga er det flere som er spente på hvordan styrkeforholdet mellom nummer én og nummer tre i den totale verdenscupen egentlig er.

- Bør han frykte deg i Kollen?

- Han bør være livredd. Han sa det her om dagen at han var imponert over fellesstarten. Det er det beste han har sagt til meg i hele år, smiler Sjåstad Christiansen.

Dagbladets team i Oberhof tok på seg oppgaven å finne ut av hvor de famøse Hulk-hanskene tok veien. Video: Bård Sørø Olsen og Stian With, Dagbladet TV / IBU / Skiskytterlandslaget Vis mer

Han fortsetter:

- Johannes er fortsatt kongen, og han skal ikke være altfor mye satt tilbake av sykdommen. Jeg håper for hans og konkurransens del at han er tilbake i godt, gammelt slag. Jeg tror uansett at det kan være mulig å slå ham.

Innrømmer redsel

Når Dagbladet spør Thingnes Bø om han er redd for formen som lagkameraten har vist etter VM, er han klokkeklar.

- Selvfølgelig er jeg redd. Skyter han 20 treff på en fellesstart, så må jeg skyte 19 eller 20. Det er ikke alltid jeg gjør.

Om den imponerende fellesstarten til Sjåstad Christiansen, sier han:

KONKURRENTER: Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Thingnes Bø kan fort ende opp side om side i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KONKURRENTER: Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Thingnes Bø kan fort ende opp side om side i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Perfeksjon. Et rått løp der han går ti sekunder foran alle og spotlighten er på han hele veien. Akkurat som han liker det. Det virker som han har truffet ekstremt bra med formen nå mot slutten av sesongen.

- Skulle jeg slått han i det løpet så måtte jeg ha skutt 19 treff og bommet på en av de tre første skytingene. Der har du nivået.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer