TILBAKE? Laget til Peter Sagan anker avgjørelsen om å kaste verdensmesteren ut av Tour de France. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
TILBAKE? Laget til Peter Sagan anker avgjørelsen om å kaste verdensmesteren ut av Tour de France. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZVis mer

Tour de France:

Bora kjemper for å få Sagan tilbake i touren

Anker diskvalifiseringen til CAS.

(procycling.no): Bora-hansgrohe har anket rittkommissærenes beslutningen om å kaste Peter Sagan ut av Tour de France inn for den internasjonale voldgiftsretten for sport CAS.

– Laget og Peter Sagan vil understreke at Peter Sagan ikke forårsaket velten til Mark Cavendish på de siste 200 meterne under den fjerde etappen 4. juli 2017. Peter Sagan holdt sin linje og kunne ikke se Mark Cavendish på høyre side, skriver Bora-hansgrohe i en pressemelding torsdag.

Videre viser laget til paragraf 12.2.006 i UCIs regelverk, som ble brukt som hjemmel for å kaste Sagan ut av rittet. Regelen stipulerer, ifølge Bora-hansgorhe, at kommisærene bare kan fatte en slik beslutning dersom rytteren får mulighet til å forklare seg.

– Peter Sagan har ikke fått muligheten til å forklare seg for kommisærpanelet, skriver Bora.

Bora-hansgrohe, som har satt sine advokater på saken, forventer at Sagan slippes tilbake i rittet, dersom ankesaken får medhold hos voldgiftsretten i Sveits.

– Peter Sagan vil gjeninnsettes i rittet umiddelbart hvis CAS bestemmer seg for å suspendere (utkastelsen), skriver laget videre.

Verdensmesteren Sagan måtte reise hjem fra Tour de France etter det som var en svært krasjbefengt finale på den fjerde etappen tirsdag.

– I spurten visste jeg ikke at Cavendish var bak meg. Han kom fra høyre, og jeg prøvde å ta hjulet til Kristoff. Mark kom veldig fort bakfra, og jeg hadde ikke tid til å reagere og svinge til venstre, sa Sagan etter hendelsen - der han krasjet sammen Mark Cavendish på oppløpet i Vittel.

Cavendish er også ute av Tour de France etter at han pådro seg et brudd på skulderen i samme velt.

Artikkelen er levert av procycling.no!