Borch og Hoff sprakk i Italia. Endte sist i finalen

Kroatia var overlegne.

SPRAKK:  Kjetil Borch (t.v.) og Nils Jakob Skulstad Hoff havnet på en sjetteplass under verdenscupen i Italia.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SPRAKK: Kjetil Borch (t.v.) og Nils Jakob Skulstad Hoff havnet på en sjetteplass under verdenscupen i Italia. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff i dobbeltsculler endte på 6.- og sisteplass i A-finalen under verdenscupen i roing i italienske Varese søndag.

Nordmennene ble verdensmestere i 2013, men har variert mer i prestasjonene siden den gang.

Søndag kom de godt i gang i finalen og lå 1,77 sekunder bak ledende Kroatia etter 500 meter. Etter 1000 meter var avstanden opp til de kroatiske brødrene Martin og Valent Sinkovic økt til 3,12 sekunder, men samtidig var Norge kommet seg opp på 2.-plass.

Deretter ble det merkbart tyngre for den norske duoen. De kroatiske verdensmesterne fra 2014 fortsatte å pøse ut krefter i front, mens Norge seg stadig akterut i feltet. Ved passeringen 1500 var Norge for første gang utenfor pallen, og i mål ble det klart at de måtte ta til takke med sisteplassen på 6.23,520.

Kroatia var fullstendig overlegne og vant som de ville med tiden 6.10,210. Australierne James McRae/Alexander Belongoff var 6,280 sekunder bak på 2.-plass, mens Italias Romano Battisti/Francesco Fossi var 1,71 sekunder bak Australia igjen.

Den norske dobbeltfireren endte på 4.-plass i B-finalen og 10.-plass totalt. For Norge rodde Bjørn-Jostein Singstad, Martin Helseth, Erik Solbakken og Jan Oscar Helvig.

Lørdag ble det 2.-plass på Birgit Skarstein i para-singlesculler. Olaf Tufte var syk og måtte trekke seg fra D-finalen han var kvalifisert for.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer